HomeΚΡΗΤΗ500 τουρίστες «εγκλωβισμένοι» στο Ηράκλειο από το νέο ρωσικό… κανόνι

500 τουρίστες «εγκλωβισμένοι» στο Ηράκλειο από το νέο ρωσικό… κανόνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν… ντόμινο κλείνουν τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία φέτος το καλοκαίρι αφήνοντας ένα μεγάλο κενό πίσω τους.

Μετά την… ζημιά του Labirint που έβαλε λουκέτο μέσα σε μία νυκτί (δείτε εδώ) αλλά και το Intaer (δείτε εδώ) μία νέα πτώχευση έρχεται ν’ ακολουθήσει τις προηγούμενες.

Σήμερα το το μεγάλο ρωσικό τουριστικό γραφείο Solvex-Tourne της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του.

Η είδηση αυτή δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν τουριστικό φορέα καθώς το συγκεκριμένο πρακτορείο ανήκει στον όμιλο που άνηκαν και τα δύο προηγούμενα.

«Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Όλοι το περιμέναμε αφού η συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Ideal στο οποίο ανήκαν και τα δύο προηγούμενα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία που έβαλαν λουκέτο», αναφέρει στο cretapost, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

 

9.000 τουρίστες στον… αέρα – 500 στο Ηράκλειο

Χιλιάδες είναι οι τουρίστες που βρίσκονται αυτή την ώρα σε διακοπές με το συγκεκριμένο ρωσικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε Ελλάδα και Βουλγαρία κάνουν διακοπές 9.000 τουρίστες που αυή την ώρα βρίσκονται στον… αέρα.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα όσα είπε στο cretapost ο κ. Χαλκιαδάκης, βρίσκονται γύρω στους 500 τουρίστες.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διάφορα ξενοδοχεία περίπου 500 τουρίστες από το συγκεκριμένο πρακτορείο», επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Την ίδια ώρα, στο γραφείο της εταιρίας Le Grand της Φ. Σαπουνάκη – που εκπροσωπούσε το Labirint στην Ελλάδα – βρίσκονται σε αναμονή.

Το cretapost επικοινώνησε με την εταιρία και μας είπαν ότι υπάρχει μία συνεργασία με το Solvex-Tourne ωστόσο ακόμα δεν τους έχουν ξεκαθαρίσει το τί θα γίνει από εδώ και πέρα.

Σημειώνεται πως ακόμα 8.600 επίδοξοι ταξιδιώτες έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών με το Solvex-Tourne, με διάφορους προορισμούς, για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση