HomeHL-GreeceΚασσελάκης για αποχωρήσεις: Ό,τι έγινε, έγινε, έχω καθαρή τη συνείδησή μου

Κασσελάκης για αποχωρήσεις: Ό,τι έγινε, έγινε, έχω καθαρή τη συνείδησή μου

Στόχος η νίκη στις ευρωεκλογές -Live

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου» δήλωσε για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε – ασφαλώς όχι τυχαία – να μιλήσει ακριβώς την ίδια ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες ανακοινώνουν το νέο κόμμα και την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε στον Αντώνη Σρόιτερ, για τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπολιτευτική του στρατηγική, την πρόκληση των Ευρωεκλογών ενώ φυσικά σχολίασε και την δημιουργία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με τους 11 αποχωρήσαντες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ

«Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος. Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά» τόνισε στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Κασσελάκης.

«Προφανώς έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των αλλων, αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα που βλέπω γύρω μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στο αν αισθάνεται ευθύνη για την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει αυτό που έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, να γίνει κόμμα των μελών, τα όργανα θα υπάρχουν αλλά οι οργανώσεις των μελών πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τα ακούει».

«Υπάρχουν αποχωρήσεις, υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη.»

«Την συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα» υπογράμμισε αναφερόμενος σε μία δήλωση του Αλέξη Χαρίτση για τους λόγους που αποχώρησαν οι «11».

Κασσελάκης: Πάμε για την απόλυτη ανατροπή με νίκη στις ευρωεκλογές

«Έχουμε ευρωεκλογές σε μία Ευρώπη που καλπάζει η ακροδεξιά. Αυτό με γεμίζει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς. Πρώτος στόχος για τις ευρωεκλογές να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να μην βάλουμε celebrities στο ψηφοδέλτιο. Στις ευρωεκλογές πάμε για την απόλυτη ανατροπή, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Είναι εθνική αναγκή, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Με προκριματικά ψηφοδέλτια και ψηφοφορία από τα μέλη η επιλογή -Κουντουρά και Αρβανίτης μπροστά

«Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιο μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτησ η στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν την διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας».

«Θέλουμε ανθρώπους με ένσημα» πρόσθεσε. «Όλα αυτά θα περάσουν και από το Συνέδριο του κόμματους και πάνω απ όλα θα σεβαστώ τα μέλη του κόμματος».

«Ως υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με ρώτησαν πως είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της αριστείας. Αυτό δεν ισχύει. Η αριστεία δεν είναι τα πτυχεία, γιατί αν ήταν αυτά ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Άριστος είναι ένας καλός πολίτης που με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του. Άριστος είναι ένας νοσηλευτής ας πούμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία».

«Η S&P ανέφερε τη ρύθμιση του χρέους που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και δέυτερον το »μαξιλάρι». Η ίδια ανέφερε επίσης πως η Ελλάδα έχει έλλειμμα εξωστρέφειας».

Κασσελάκης για φορολογικό στις επιχειρήσεις: Μείωση φόρου στο 17% για κέρδη κάτω από 220.000 ευρώ

Για το φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε:« Ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει μία χρονιά ζημιά και πέντε και δέκα χρόνια μπορεί. Μην βάζουμε έτσι μεγάλες ταμπέλες. Προφανώς υπάρχει φοροδιαφυγή. Ο πυρήνας έπρεπε να ήταν ένα απλό ξεκάθαρο σταθερό φορολογικό πλαίσιο, που θα διαρκέσει για μία δεκαετία. Μία μεγάλη απλοποίηση. Για τα νομικά πρόσωπα, πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε έναν προοδευτικό συντελεστή στις επιχειρήσεις. Για κέρδος κάτω 220.000 ευρώ να έχουμε μείωση στο φόρο εισοδήματος στο 17%, για εταιρείες που βγάζουν πάνω από 220. 000 μία μικρή αύξηση στο 24%. Αυτό δίνει υπεραξία στο Δημόσιο. 97% έχουν κέρδος κάτω από 220.000, οπότε είναι και δίκαιο. Στα φυσικά πρόσωπα και εκεί πρέπει να απλοποιηθεί η κατάσταση. Να αναθεωρήσουμε τον αυτοτελή φόρο στα μερίσματα. Να υπάρχει μία ξεκάθαρη προοδευτική κλίμακα με βάση τα κέρδη. Και επιτέλους να σταματήσει η προκαταβολή φόρου. Πολλά αλλάζουν την επόμενη χρονιά, να σεβαστούμε το επιχειρηματικό ρίσκο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση