HomeΚΟΣΜΟΣΕρντογάν: «Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας»

Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας»

«Διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτή επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, χαρακτηρίζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «χασάπη της Γάζας».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, «διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα», κάτι που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Παράλληλα τόνισε πως  οι κάτοικοι της Γάζας υπέστησαν «την πιο ύπουλη επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας».

«Ο Νετανιάχου, ο οποίος διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα στη Γάζα, έχει ήδη καταγράψει το όνομά του στην Ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας». Αυτό το στίγμα θα συνοδεύει όχι μόνο τον Νετανιάχου, αλλά όλους όσοι τον υποστήριξαν άνευ όρων. Αυτό το στίγμα της ντροπής δεν θα φύγει ποτέ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

«Έκαψαν και κατέστρεψαν τη Γάζα επί 50 ημέρες μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, διέπραξαν όλων των ειδών τις φρικαλεότητες που αποτελούν μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Περίπου 16.000 κάτοικοι της Γάζας, εκ των οποίων πάνω από το 70% ήταν γυναίκες και παιδιά, μαρτύρησαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Πάνω από 35.000 Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν ή είναι άχρηστα», συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα, ούτε την έλλειψη αντίδρασης των δυτικών χωρών, εκτός από μία ή δύο. Θα δοκιμάσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καταστήσουμε την ισραηλινή κυβέρνηση υπόλογη ενώπιον του Διεθνούς Δικαίου καθώς και της συνείδησης της ανθρωπότητας», συμπλήρωσε.

Το κατηγορώ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Δύση

Στην ομιλία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους ηγέτες των κρατών της Δύσης για ανεύθυνη ρητορική, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους με το πρόσχημα της Χαμάς και το πληρώνουν αυτό οι μετανάστες που ζουν σε αυτές τις χώρες».

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες επαφές που είχε για το θέμα της Γάζας με τον πρόεδρο της Αλγερίας, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και του Λιβάνου, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Απαρίθμησε επίσης τα φορτία ανθρωπιστική βοήθειας που έστειλε η Τουρκία στους κατοίκους της Γάζας. «Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που έχουν επιδείξει από την αρχή της κρίσης στη Γάζα δείχνουν ότι άλλα σενάρια και όχι νομικά κενά παίζουν ρόλο στην ατιμωρησία των εγκλημάτων μίσους κατά των μουσουλμάνων. Η ανεκτική στάση που επέδειξαν απέναντι στα βδελυρά άτομα που έκαψαν το Ιερό Κοράνι με το πρόσχημα της ελευθερίας της γνώμης σίγουρα δεν είναι καλόπιστη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Προφανώς γίνεται προσπάθεια να εφευρεθεί σήμερα ένα μουσουλμανικό πρόβλημα, όπως έγινε με τους Εβραίους και τους Ρομά στο παρελθόν. Ως χώρα με 7 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, παρακολουθούμε στενά όλες αυτές τις εξελίξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η μύτη ούτε ενός από τους πολίτες μας», κατέληξε.

 

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση