HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Πιτσούλης πρόεδρος του Περιφερεικού Συμβουλίου

Ο Γ. Πιτσούλης πρόεδρος του Περιφερεικού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 48 ψήφους ο Γιώργος Πιτσούλης αναδείχθηκε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Περιφέρεια Κρήτης.

KALPH PERIFEREIAKO Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:3ο το πρωί με τους νέους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους να καλούνται να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο, όπως είχαμε γραψει σε προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε εδώ)

PITSOYLHS XAIRETA Να θυμίσουμε ότι στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην παράταξη «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα στηρίξουν για τη θέση του προέδρου ο Γ. Πιτσούλης έλαβε 20 ψήφους έναντι 15 του Ν. Ξυλούρη.

PERIFEREIAKO TSOKAS Ο επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπορούμε» Σ. Τσόκας πρότεινε για αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Μ. Σταματάκη  που εξελέγη με 44 ψήφους ενώ βρέθηκαν 7 λευκά,  ενώ ο Μ. Κριτσωτάκης πρότεινε για γραμματέα τον Μ. Θραψανιώτη που εξελέγη με 45 ψηφους ενώ βρέθηκαν 6 λευκά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προεδρείου, επισημαίνοντας το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε με έμφαση στις δηλώσεις του το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι από την ψηφοφορία αναδείχτηκε ένα κορυφαίο γεγονός. Η συναίνεση που υπάρχει σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εκλογή του Προεδρείου με 48 ψήφους στους 51 λέει πολλά και στέλνει μηνύματα πολλά. Μια δημοκρατική διαδικασία που δείχνει ότι τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα λύνουμε με συναίνεση» και πρόσθεσε: «Από τη πλευρά τη δική μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό χρειάζεται η Κρήτη, να ενώνουμε δυνάμεις, να παίρνουμε τις καλύτερες προτάσεις και αυτές να προσπαθούμε να υλοποιούμε. Θεωρώ ότι η σημερινή διαδικασία αυτό έδειξε, και μας χαράσσει το δρόμο, πως πρέπει να οδηγηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα ως αιρετή Περιφέρεια. Με την ίδια διάθεση και δυναμικότητα συνεχίζουμε τη δουλειά για διεκδίκηση πόρων, για επίλυση προβλημάτων, για να υπηρετήσουμε τη Κρήτη και τους Κρητικούς».

PERIFEREIAKO 3 2014Από τη πλευρά του ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Ευχαριστώ την παράταξη μου που με πρότεινε για τη θέση ευθύνης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και την Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που με εμπιστεύθηκε για τα επόμενα 2,5 χρόνια στη θέση του Προέδρου. Με πολύ όρεξη και ιδιαίτερη διάθεση ξεκινάμε σήμερα μια νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου που μπορεί να έχει διαφορετικές  ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχει περισσότερες κοινές στοχεύσεις. Με πολύ όρεξη για δουλειά, με συνεννόηση, με συνεργασίες, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνουμε δημιουργικοί και ωφέλιμοι για την Κρήτη».

 

PERIFEREIAKO 2014Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκλογής Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης (Κρήτη Πρώτη Δύναμη-Σταύρος Αρναουτάκης) έλαβε από το 51μελές Περιφερειακό Συμβούλιο 48 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 λευκά.

Αντιπρόεδρος Μανόλης Σταματάκης (Κρήτη Μπορούμε-Σεραφείμ Τσόκας) 44 ψήφους ενώ βρέθηκαν 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Γραμματέας Μανόλης Θραψανιώτης (Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης-Μιχάλης Κριτσωτάκης) 45 ψήφους ενώ βρέθηκαν 6 λευκά ψηφοδέλτια.

 

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο είναι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφαση του. Στις ψηφοφορίες  που πραγματοποιήθηκαν για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής εκλέχτηκαν:

 

Τακτικά μέλη:

Σταύρος Τζεδάκης 46 ψήφους

Κυριάκος Κώτσογλου 46 ψήφους

Νίκος Κακογιαννάκης 46 ψήφους

Γιώργος Μαρής 44 ψήφους

Γιάννης Γουλιδάκης 44 ψήφους

Απόλλωνας Φιλιππής 46 ψήφους

Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης 46 ψήφους

Κώστας Δανδουλάκης 46 ψήφους

PERIFEREIAKO 2 2014

Αναπληρωματικά μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Παναγιώτης Σημανδηράκης 41 ψήφους

Νίκος Συριγωνάκης 41 ψήφους

Νίκος Δασκαλάκης 40 ψήφους

Γιάννης Παρασύρης 40 ψήφους

Κώστας Φασουλάκης 36 ψήφους

Κυριακή Κλάδου 38 ψήφους

Γιάννης Σταθάκης 36 ψήφους

Γιώργος Ματαλλιωτάκης 35 ψήφους

ORFANOS PERIFEREIAKO

 

KRITSOTAKHS PERIFEREIAKO

Διαφήμιση
Διαφήμιση