HomePost ItΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στο συλλαλλητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συμμετέχει στο διήμερο εκδηλώσεων των φοιτητικών συλλόγων στη Λότζια 16 και 17 Νοεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα στο συλλαλητήριό που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, στις 18:30, πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Αγώνας για υγεία, ειρήνη, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Συμμετέχουμε στο διήμερο εκδηλώσεων των φοιτητικών συλλόγων στη Λότζια 16 και 17 Νοέμβρη.

Καλούμε στο συλλαλητήριό για την επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου,

την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 18:30, πλατεία Ελευθερίας.

Στις 17 Νοέμβρη 2023 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αιματoβαμμένη εξέγερση εναντίον της χούντας, με επίκεντρο το Πολυτεχνείο, την κορυφαία πράξη αντίστασης του Αντιδικτατορικού Αγώνα. Η δικτατορία του 1967, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ελληνικού κεφαλαίου, προσπάθησε να θάψει τις ελευθερίες του ελληνικού λαού, με φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια και τανκς. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους δίνουμε τη δική μας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τους ανεκπλήρωτους στόχους τους.

50 χρόνια μετά, με τη στήριξη του ίδιου ιμπεριαλιστικού κέντρου που επέβαλε τη δικτατορία στην Ελλάδα, η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ συνεχίζεται, με τον στρατό του να επιδίδεται στη λωρίδα της Γάζας σε γενοκτονία. Ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται με το αίμα του κατά της βάρβαρης επιδρομής, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του να έχει το δικό του κράτος. Στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς με τη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Αισθανόμαστε οργή για τα συνεχή εγκλήματα του συστήματος που για τα κέρδη δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή. Η συγκίνηση και η έμπνευση από τους αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους, που προτάξανε τα κορμιά τους απέναντι στο καθεστώς της δικτατορίας… να γίνει τώρα οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που παλεύουν, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό στην μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τα γεγονότα του πολυτεχνείου αποδεικνύουν ότι ο λαός όταν είναι αποφασισμένος μπορεί να τα βάλει με όσους μοιάζουν ανίκητοι. Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας πρέπει να αμφισβητήσουμε την πολιτική που μας τα στερεί, να σταθούμε απέναντι στο διαρκές ΤΙΝΑ κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και ΜΜΕ. Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

“Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”: Απαιτούμε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μπορούμε να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας μετά το μεροκάματο, να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Καταγγέλλουμε την ένταση της κρατικής καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθειά κατάργησης του δικαιώματός μας στην απεργία.

“Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ”: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Να σταματήσει το μακελειό του λαού της Παλαιστίνης από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ. Να μην γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων και στόχος αντιποίνων. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία άλλων λαών.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από τους μεγάλους φοιτητικούς – εργατικούς αγώνες!

Με οργάνωση και αγώνα γράφεται ιστορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση