HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Η εναλλακτική χρηματοδότηση οργανώσεων ελαιοπαραγωγών εγκυμονεί κινδύνους άσκοπης διοχέτευσης χρημάτων»

Λ. Αυγενάκης: «Η εναλλακτική χρηματοδότηση οργανώσεων ελαιοπαραγωγών εγκυμονεί κινδύνους άσκοπης διοχέτευσης χρημάτων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η διερεύνηση εναλλακτικής αξιοποίησης της χρηματοδότησης για τα προγράμματα οργανώσεων παραγωγών ελαιοκομικού τομέα από πλευράς Υπουργείου «εγκυμονεί» κινδύνους άσκοπης διοχέτευσής τους», επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης, διαβιβάζοντας επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμός Μεσσαράς.

Όπως επισημαίνεται «τα προγράμματα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΕΑΣ Μεσσαράς, σημερινός Α.Σ. Μεσσαράς, έχουν δώσει τη δυνατότητα να γίνουν σημαντικές επενδύσεις με στόχο την αύξηση της υπεραξίας του ελαιολάδου της περιοχής. Ο Α.Σ. Μεσσαράς τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, ιχνηλασιμότητας και πιστοποίησης του εργοστασίου τυποποίησης ελιάς και τυποποίησης ελαιολάδου, με τα απαραίτητα για τις εξαγωγές συστήματα διασφάλισης ποιότητας BRC, IFS, ISO 22000. Επίσης ο Α.Σ. Μεσσαράς με την χρηματοδότηση του κανονισμού δημιούργησε το πρώτο στην Κρήτη τυποποιητήριο επιτραπέζιας ελιάς αξιοποιώντας τον ορεινό παραδοσιακό ελαιώνα της περιοχής που κινδύνευε με εγκατάλειψη και αύξησε, τετραπλασιάζοντας, το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.»

Ο Α.Σ. Μεσσαράς υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια να διοχετευθούν χρήματα σε άλλες δράσεις άσχετες με την βελτίωση και την πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου εκτός από βλαπτική για την Ελληνική ελαιοκαλλιέργεια, είναι και ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Επιπλέον όπως είναι γνωστό τα χρήματα του κανονισμού είναι χρήματα των ελαιοπαραγωγών και μόνο από του φορείς που τους εκπροσωπούν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν».

Τέλος, το Προεδρείο του Α.Σ. Μεσσαράς ζητά συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση