HomeΕΛΛΑΔΑEurobank: 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία

Eurobank: 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία

Τελετή βράβευσης στο Ηράκλειο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους 49 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, βράβευσε η Eurobank στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και τέσσερις αριστούχοι από τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που φοιτούν στα ιδρύματα της Κρήτης.

Οι 53 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου 2023, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.

Οι 53 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72,10 έως 77,80 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 25 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 15 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 6 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 3 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 4 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Το Παγκρήτιον», το οποίο διακρίθηκε για 3η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, το Γενικό Λύκειο Σητείας που βραβεύεται για 8η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης διακρίθηκε για 4η φορά.

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, το Μουσικό Σχολείο Θερίσου βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης Καταστημάτων Κρήτης και Νησιών Νίκος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Αρχιμανδρίτης Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλλα Αρχοντάκη καθώς και άλλοι παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοσιώρης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Κορνήλιος Αθανασάκης ιερατικός προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου, τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή είναι εξαιρετικά σπουδαία γιατί επιβραβεύει τους κόπους των νέων. Συνεχάρη τους πρωτεύσαντες μαθητές, τους εκπαιδευτικούς για τις φιλότιμες προσπάθειές τους καθώς και τους γονείς.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης και στις διακρίσεις των μαθητών του νησιού, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους διακριθέντες-βραβευθέντες νέους και νέες, όπως εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και την  Eurobank για την βράβευση των μαθητών που επί πολλά χρόνια υλοποιεί το καθιερωμένο και επιτυχημένο  πρόγραμμα «Μπροστά στην Παιδεία». O κ. Αρναουτάκης, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών εξετάσεων, ανέφερε: «Εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο στις σπουδές σας, να στοχεύετε ψηλά και να κατακτάτε τις κορυφές, τη μία μετά την άλλη, γεμίζοντας ικανοποίηση και υπερηφάνεια, όπως και εμείς για εσάς. Να ακολουθήσετε τα όνειρά σας. Καλή Σταδιοδρομία σε όλους και όλους. Συγχαρητήρια στον Όμιλο της Eurobank  που συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα «Μπροστά για την παιδεία».

Στην ομιλία της, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλλα Αρχοντάκη συνεχάρη την Τράπεζα για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της, άξια επαίνων, καθώς ταυτόχρονα χαρίζει ηθική ανταμοιβή τους μαθητές που πρώτευσαν. Συνεχάρη επίσης τους νέους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές για τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων των μαθητών.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοσιώρης ευχαρίστησε τη Eurobank για αυτή τη βράβευση λέγοντας ότι το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία αφορά όλα τα παιδιά μας. Απευθυνόμενος στους νέους τους προέτρεψε να αδράξουν τις ευκαιρίες στα δημόσια πανεπιστήμια, να χτίσουν καριέρα και να είναι πάντα άριστοι ως επιστήμονες και ως άνθρωποι.

Στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στηρίζουν τη μακρόχρονη αυτή δράση της Eurobank, γιατί η εκπαίδευση διαμορφώνει προσωπικότητες, είναι πυρήνας της Δημοκρατίας και χαρίζει γνώσεις και εμπειρίες. Συνεχάρη επίσης του νέους που κόπιασαν και κατάφεραν να κατακτήσουν τη γνώση, καθώς και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται συμπαραστάτες.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νικόλαος Συριγωνάκης, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση