HomeΚΡΗΤΗΕΛΜΕ Ηρακλείου: «Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!»

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: «Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει, με τον πιο έντονο  τρόπο-τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα  από  το σιωνιστικό –φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ,   σφαγή που προκαλεί τον αποτροπιασμό και την οργή όλων των λαών  που τάσσονται με τη σωστή πλευρά του «δίκιου» του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού

Το σφυροκόπημα των Παλαιστινίων στη Γάζα, ειδικά τις δυο τελευταίες μέρες, είναι  το πιο ανηλεές   αυτής  της φάσης της επέλασης των σιωνιστών καταχτητών στη ματωμένη   Γάζα. Οι διαρκείς και  ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί συνοδεύτηκαν και από την ..κατάρρευση του παλαιστινιακού δικτύου ενημέρωσης, έτσι ώστε  η  σιωνιστική κτηνωδία  να μη γίνει γνωστή.

Το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ που -με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ – δημιουργεί εκατόμβες νεκρών Παλαιστινίων-οι οποίοι  υπερασπίζονται την πατρίδα, τη γη ,τη Λευτεριά και την ιστορία τους- έχει .. συμπαραστάτη του σε αυτό το έγκλημα την ελληνική κυβέρνηση!  .Η κυβέρνηση της ΝΔ  την ημέρα τιμής του ιστορικού «ΟΧΙ» του λαού μας  απέναντι στο φασισμό  αρνήθηκε (!) να ψηφίσει και αυτό ακόμη το ψήφισμα του Ο.Η.Ε  για την «εκεχειρία», υποστηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, βεβηλώνοντας τη μνήμη και τις ιερές παρακαταθήκες του πατριωτικού αντιφασιστικού αγώνα  του ’40.

Αυτή η κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί βάναυση προσβολή  της ιστορίας,  της μνήμης και  των διαχρονικών αγώνων του λαού  μας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπίστηκε εξ αρχής την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ,  μετονομάζοντας την δολοφονική του δράση  ως «νόμιμη άμυνα», ακολουθώντας τη στάση των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ). Τώρα, διάλεξε ξανά και προκλητικά τη συμπόρευση με τους  στυλοβάτες της Ισραηλινής θηριωδίας (Η.Π.Α ), προκαλώντας τον αποτροπιασμό και την οργή των λαϊκών στρωμάτων.

Σε πλήρη αντίθεση με το στρατόπεδο που επιλέγει η κυβέρνηση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου-τιμώντας τον αντιφασιστικό –πατριωτικό αγώνα του λαού ο 40, την αδιάλειπτη ιστορική πάλη του λαού μας  ενάντια στη βαρβαρότητα των κατακτητικών πολέμων-διαλέγει την πλευρά του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού και στηρίζει το ΔΙΚΙΟ του.

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, που παλεύει για λευτεριά και ανεξαρτησία, που αντιστέκεται στη γενοκτονία του από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς  και διεκδικεί την πατρίδα και τη  γη του. Οι ισραηλινές δυνάμεις συμπλήρωσαν  την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας, με τη συμμετοχή  χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, έτσι ώστε  η ισραηλινή επιχείρηση  «Σιδερένια Ξίφη»  να δείχνει πλέον απροκάλυπτα το στόχο της, που είναι η  γενοκτονία του  παλαιστινιακού λαού

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων.

Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν  από τον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τον λαό- με συγκεντρώσεις  και διαδηλώσεις -να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ και ΔΕΝ ψηφίζει ούτε το ψήφισμα του Ο.Η.Ε για εκεχειρία

Καταγγέλλουμε επίσης  και όλες εκείνες τις δυνάμεις  που κρατούν  στάση υποτέλειας στους.. πολιτισμένους φονιάδες της Δύση και ιδιαίτερα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και προσφέρουν  την ανοιχτή στήριξή τους στο φασιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης δολοφονείται από τότε που οι ΗΠΑ «φύτεψαν» το κράτος του Ισραήλ στα εδάφη του, για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των λαών της περιοχής. Με πολέμους, σφαγές αμάχων, εγκατάσταση εποίκων, κατεδαφίσεις  σπιτιών, καθημερινή τρομοκρατία, κατάφεραν οι φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ να τον περιορίσουν σε μια στενή λωρίδα στη Γάζα, την οποία απομόνωσαν με τείχος.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση τον μαστίζει αλλά  παραμένει ανυπότακτος. Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που- αντιστρέφοντας την πραγματικότητα- ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών, χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα».

Με τη θέση των ιμπεριαλιστών  ευθυγραμμίστηκε αμέσως  η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι   αποφάσεις όλων των αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ξανά την εναρμόνισή τους με το  δόγμα του τρόμου.

Ο αγώνας των Παλαιστινίων διδάσκει εμπνέει, δίνει δύναμη και κουράγιο στη νεολαία και στους λαούς όλου του κόσμου.

Είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός,  αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για ζωή, αγώνας που δίνει ελπίδα στους λαούς και ενδυναμώνει τις αντιστάσεις τους απέναντι στους άδικους κατακτητικούς πολέμους και γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει θεμελιώδεις λαϊκές  κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι αγώνας, που φωτίζει το μέλλον.

Στο άγριο τοπίο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές, που καταφεύγουν στα όπλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να υποτάξουν λαούς, ο λαός της Παλαιστίνης επέλεξε να πάει κόντρα.

Έχει ανάγκη από τους αγώνες μας, έχουμε ανάγκη να νικήσει.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση