HomeΚΡΗΤΗ«Έκπτωτοι» 5 δημοτικοί σύμβουλοι στη Γαύδο

«Έκπτωτοι» 5 δημοτικοί σύμβουλοι στη Γαύδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκπτωτους έκρινε τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της Γαύδου μετά από την άρνηση των τεσσάρων να ορκιστούν απουσία ιερέα, ενώ για προσωπικούς λόγους δεν ορκίστηκε ο πέμπτος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Πρόκειται για τους Σοφία Τσιριντάνη επικεφαλής του συνδυασμού «Γαύδος για όλους» και τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαϊλακάκης και Μαρία Μπικογιαννάκη και ο Δημήτριος Μιχελαράκης από το συνδυασμό «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου»

Ολόκληρη η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη έχει ως εξής:

«Οι εκλεγμένοι τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού «ΓΑΥΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κ.κ. Σοφία Τσιριντάνη, Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαϊλακάκης και Μαρία Μπικογιαννάκη εξέπεσαν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους για το λόγο ότι προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα κατά την καθορισμένη στην πρόσκληση της εκλεγείσας δημάρχου ημερομηνία και παρέστησαν στη διαδικασία της ορκωμοσίας χωρίς να δώσουν τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 του Ν. 3852/10 όρκο. Παρακαλείται η δήμαρχος Δήμου Γαύδου να καλέσει κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ. 1 και 2 του Ν. 3852/2010 τους αναπληρωματικούς συμβούλους των ανωτέρω συνδυασμών του Δήμου Γαύδου προκειμένου να δώσουν τον προβλεπόμενο από το νόμο όρκο».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «ο εκλεγμένος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΑΥΔΟΥ» κ. Δημήτριος Μιχελαράκης εξέπεσε αυτοδικαίως από το αξίωμά του για το λόγο ότι δεν προσήλθε για την προβλεπόμενη από το νόμο ορκωμοσία και δε γνωστοποίησε αντικειμενική αδυναμία ή αποποίηση εκλογής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση