HomeΚΡΗΤΗΒαριές “καμπάνες” στους διακινητές… ψυχών

Βαριές “καμπάνες” στους διακινητές… ψυχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαριές “καμπάνες” έριξε χθες το Εφετείο Ηρακλείου στους τέσσερις διακινητές… ψυχών οι οποίοι πέρυσι τον Ιούλιο παρέλαβαν από τα παράλια της Τουρκίας 138 μετανάστες και προσπάθησαν να τους μεταφέρουν στην Ιεράπετρα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, μετατρέποντας ωστόσο την κατηγορία μεταφορά σε απόπειρα μεταφοράς υπηκόων τρίτης χώρας από το εξωτερικό, πρόταση την οποία υιοθέτησε και η έδρα.

Το Εφετείο επέβαλε στο 42χρονο κυβερνήτη, υπήκοο Τουρκίας, και τον 31χρονο συγκυβερνήτη ποινή κάθειρξης 5 ετών – στον καθένα – για κάθε μετανάστη που μετέφεραν. Το ύψος της συνολικής ποινής να ανέρχεται τελικά στα 142 χρόνια και δύο μήνες.

Ωστόσο, η ποινή η οποία θα εκτίσουν είναι 25 έτη.

Για τους δύο άλλους κατηγορούμενους, ηλικίας 48 και 25 ετών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για κάθε μετανάστη.

Το ύψος της συνολικής ποινής που τους επιβλήθηκε ανέρχεται στα 140 έτη και δύο μήνες, όμως θα εκτίσουν 10 έτη και 2 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 42χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε ότι ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και μετέφερε τους 138 μετανάστες, όμως τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση