HomeΚΡΗΤΗΜε μέλη του εμπορικού συλλόγου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με μέλη του εμπορικού συλλόγου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου είχε σήμερα συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, όπου επιβεβαιώθηκε η βούληση της Δημοτικής αρχής, για την μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της εμπορικότητας στην πόλη του Ηρακλείου .

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει, με σταθερά βήματα, η διαδικασία της υλοποίησης πρότασης του συλλόγου για μετατροπή της αγορά του Ηρακλείου σε ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο (open mall), όπως επίσης να μπει ένα φρένο στο παραεμπόριο και να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

koumantakisemporoi__mainΟριστική λύση στο ζήτημα των λαικών αγορών ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, την ώρα που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

«Πρέπει να ξεκινήσει τώρα αυτή η συζήτηση,ώστε οι λαικές αγορές να λειτουργούν με νόμιμο τρόπο.»,τονίζει ο Πρέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης.

Ο Πρέδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξηγεί πως ο σύλλογος έχει καταθέσει μελέτες και προτάσεις για την ορθή λειτουργία των λαικών αγορών, εξηγώντας πως δεν ζητάει την κατάργηση τους αλλά την  ορθή λειτουργία τους όπως ορίζει ο νόμος.

Στη συνέχεια ο κ Κουμαντάκης γνωστοποιεί το όραμα του συλλόγου που δεν είναι άλλο από μία μεγάλη αγορά στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου προκειμένου,όπως λέει ο ίδιος να αναδειχτεί και ο εμπορικός κόσμος σε συνδυασμό με την ιστορία και την αρχιτεκτονική του νησιού.

«Η συνδρομή του δήμου στην προσπάθεια αυτή είναι καθοριστική.», υπογραμμίζει ο κ. Κουμαντάκης ενώ αναφέρει πως η νέα δημοτική αρχή από την πλευρά της έχει να δεσμευτεί να βοηθήσει να προσχωρήσουν τα σχέδια του συλλόγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση