Α. Μαρινάκης και Δ. Δουλουφάκης στα Πλαστικά Κρήτης
Συνομίλησαν με εργαζομένους εφ’ όλης της ύλης
Τα «Πλαστικά Κρήτης» επισκέφτηκε, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο Περιφερειάρχη και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου. Στην περιοδεία συμμετείχε, επίσης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Λίνα Ανδρουλάκη. Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους εργαζόμενους τόσο για τις γενικότερες εξελίξεις όσο και για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές, καλώντας τους να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμους.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι, για να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της «επόμενης μέρας» τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, μοναδική εγγύηση είναι να δυναμώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιφέρεια και στους δήμους. Δεν μπορούν να ασκήσουν πολιτική με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που δεσμεύονται από τις «δημοσιονομικές αντοχές», που συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους είναι «κόστος», ότι είναι «κόστος» τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας (αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά), αφού αυτά δεν εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες, τα μονοπώλια και τις μπίζνες.
Στην ίδια ακριβώς πολιτική κατεύθυνση με το εχθρικό για τις ανάγκες των πολλών κράτος, κινούνται και οι περιφερειακές αρχές, υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα είναι δεμένες πισθάγκωνα με ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας που διαμορφώθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Να γιατί λέμε ότι οι τοπικές περιφερειακές αρχές είναι βραχίονας και μακρύ χέρι του κράτους, είπε ο Αλέκος Μαρινάκης. Η πολιτική αυτή, η βαρβαρότητα αυτή, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, με τραγικές συνέπειες όπως η πρωτόγνωρη καταστροφή στη Θεσσαλία, αλλά και στην Κρήτη, το προηγούμενο διάστημα, σε Αγία Πελαγία και Σητεία, Χερσόνησο, Χανιά, όπως και με τις καταστροφές από τους σεισμούς, λόγω έλλειψης αντισεισμικής θωράκισης.
Ο Δημήτρης Δουλουφάκης αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση των δήμων, που όλες διαχρονικά οι δημοτικές αρχές αποδέχονται και αντί να διεκδικήσουν στο σύνολό της και με το παραπάνω την κρατική χρηματοδότηση, εφαρμόζουν φορομπηχτική πολιτική με αυξήσεις δημοτικών τελών και ανταποδοτικότητα. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη και τη δυνατότητα, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, για πρόσβαση σε φτηνό ποιοτικό πόσιμο νερό, ασφαλή σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής. Ανάγκη που δεν ικανοποιείται γιατί κράτος, περιφέρεια και δήμοι κάνουν «χορηγία» παχυλές χρηματοδοτήσεις στο κεφάλαιο (κατασκευαστικό, τουριστικό κτλ) με τα χρήματα του λαού, αφήνοντας ακάλυπτες τις λαϊκές ανάγκες.
Τη συζήτηση απασχόλησε, βέβαια, και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει 78 ώρες δουλειά τη βδομάδα, επεκτείνει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξαν την ανάγκη να δοθεί ηχηρή απάντηση καταδίκης του νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους, σε όλους τους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης ότι ο εργασιακός μεσαίωνας είναι μονόδρομος. Αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης μπορεί να εκφραστεί και στις κάλπες του Οκτώβρη, ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμους. Αυτό θα είναι το θετικό αποτέλεσμα για τον λαό!