HomeΕΚΛΟΓΕΣΠαρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση ενημέρωσης του Γιώργη Χ. Μαρινάκη

Παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση ενημέρωσης του Γιώργη Χ. Μαρινάκη

Ουσιαστική συζήτηση για τις βασικές προτεραιότητες τις επόμενης τετραετίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14ης Σεπτεμβρίου 2023, η εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου για τους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου Δήμου Ρεθύμνης που οργάνωσε η παράταξη «Νέα Αντίληψη» με ομιλητή τον επικεφαλής αυτής, Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

Στην κατάμεστη από δημότισσες και δημότες αίθουσα εκδηλώσεων του Αρσάνιου Γυμνασίου – Λυκείου, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, Προέδρων Κοινοτήτων και Κοινοτικών Συμβούλων αλλά και υποψηφίων της «Νέας Αντίληψης», πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση για τις βασικές προτεραιότητες και τις επιδιώξεις που τίθενται για την επόμενη πενταετία.
dimot-enotita-arkadiou3
Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που «κουμπώνουν» πάνω στην μελετημένη και στοχευμένη προετοιμασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για να επιλύσει χρόνια προβλήματα των οικισμών της Δ.Ε. Αρκαδίου και να ανταποκριθεί σε αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας.
Σε μια περιοχή με έντονη τουριστική ανάπτυξη και επιχειρηματική πρόοδο, η οποία έχει ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό αποτύπωμα αφού στα γεωγραφικά της όρια αναπτύσσονται οι ιστορικές Μονές Αρκαδίου και Αρσανίου αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος της Ελεύθερνας με το μουσείο που φιλοξενεί παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαιολογικά ευρήματα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου αναφέρθηκε εκτενώς στο πρωτεύον ζήτημα προστασίας του περιβάλλοντος και θωράκισης της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Επισήμανε τις καίριες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της περιοχής μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Δ.Ε. Αρκαδίου το 2019 και το 2020, τον μεγάλο σχεδιασμό και την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στην διαχείριση των λυμάτων, την κατασκευή σύγχρονων δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, την αξιοποίηση του νερού του φράγματος Ποταμών καθώς και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

de-arkadiou8
Μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡ που αγγίζει τα 53 εκατομμύρια ευρώ αλλά και πρόσθετες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, όπως είναι τα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Ρεθύμνου μέσα στην νέα πενταετία θα έχει εκσυγχρονίσει όλες τις βασικές υποδομές της Δ.Ε. Αρκαδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το αλιευτικό καταφύγιο της Σκαλέτας, για το οποίο θα χρειαστούν αλλαγές στην αρχική μελέτη, ώστε το έργο να μπορεί να εκτελεστεί απρόσκοπτα.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρεθύμνου δήλωσε: «Μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια κανένας οικισμός της Δ.Ε. Αρκαδίου δεν θα είναι χωρίς λυμένο το υδρευτικό, το αποχετευτικό και με διαχωριστικά δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης. Αυτό σημαίνει έργα υποδομής και αυτό θα ισχύει για ολόκληρο τον Δήμο Ρεθύμνης».

Ο κοινωνικός διάλογος με τους φορείς και τους κατοίκους της Δ.Ε. Αρκαδίου διευρύνθηκε παράλληλα σε ζητήματα όπως η επίλυση των χωροταξικών και πολεοδομικών τακτοποιήσεων για τους οικισμούς που προωθείται κανονικά αφού έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας, με το οποίο θα κυρωθούν τα όρια των ακυρωθέντων και μη Οικισμών, θα οριοθετηθούν τα ρέματα εντός Οικισμών, θα αναγνωριστούν οι κοινόχρηστοι δρόμοι , θα καθοριστούν οι χρήσεις γης , θα καθοριστούν οι χώροι υποδοχής κοινωφελών χρήσεων (Νοσοκομείο, ΒΙΟ.ΠΑ, ΣΜΑ, ΚΤΕΛ κλπ), θα προστατευθούν οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης για και το μεγάλο ζήτημα χάραξης του νέου ΒΟΑΚ, για το οποίο ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης επισήμανε τις λανθασμένες και στρεβλές για την ανάπτυξη της περιοχής προβλέψεις, τονίζοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις του Δήμου για την ανατροπή των αρχικών μελετών, την εξασφάλιση της προσβασιμότητας προς το παραλιακό μέτωπο και όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις επανασχεδιασμού της τελικής χάραξης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ακόμα την ωριμότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ ενός πρότυπου Δημοτικού Σχολείου στο Άδελε, τη συνέχιση των έργων αγροτικής οδοποιίας, την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του οδικού κόμβου έξω από το Αρσάνιο Γυμνάσιο – Λύκειο αλλά και τις προτεραιότητες για τη φθηνότερη ενεργειακή κάλυψη της περιοχής, μέσω των έργων του υβριδικού σταθμού στα Χάρκια.

«Όλα τα μεγάλα θέματα της Δ.Ε. Αρκαδίου και ολόκληρου του Δήμου Ρεθύμνου τα παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να τα παλεύουμε σε επίπεδο υποδομών, αξιοποιώντας την δυναμική αυτού του τόπου, λέγοντας πάντα την αλήθεια και υπηρετώντας τη νομιμότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Εγώ δεν θα πω ποιος είναι καλύτερος δήμαρχος. Θα σας πω, όμως, να δείτε την σύνθεση των ψηφοδελτίων, να κάνετε την σύγκριση και να δείτε ποιο είναι το σύστημα εκείνο, που μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο την συνέχεια αλλά και την αλματώδη ανάπτυξη αυτού του τόπου», κατέληξε ο επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος στην συνέχεια απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση