HomeΕΚΛΟΓΕΣΕπίσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον βρεφονηπιακό σταθμό Μοιρών

Επίσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον βρεφονηπιακό σταθμό Μοιρών

Περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα των Μοιρών και του Τυμπακίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη Χαρά Λάππα, υποψήφια δήμαρχο Φαιστού, και τη Γενοβέφα Χουστουλάκη, περιφερειακή σύμβουλο και εκ νέου υποψήφια, επισκέφτηκαν την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Μοιρών, όπου συνομίλησαν με τις εργαζόμενες για τα προβλήματα της Προσχολικής Αγωγής.

Το κλιμάκιο ανέπτυξε την πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αναγκαιότητα να υπάρχει Προσχολική Αγωγή και Δημιουργική Απασχόληση, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να δημιουργηθούν ασφαλείς και κατάλληλες υποδομές για παιδικούς και ΚΔΑΠ, να πάψουν οι ευέλικτες θέσεις εργασίας και να στελεχωθούν όλες οι δομές των παιδικών, αλλά και του ΚΔΑΠ Τυμπακίου με το απαιτούμενο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, με πλήρη δικαιώματα και μισθούς που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες.
foto-1-deltio-typou-las-festou-14-9-23
Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας αλλά και της Τετάρτης 13 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στα εμπορικά καταστήματα των Μοιρών και του Τυμπακίου, από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τη Χαρά Λάππα, υποψήφια δήμαρχο Φαιστού. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, επίσης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα Χουστουλάκη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Ναταλία Καρδάση, Κωστής Χατζιδάκης και Κατερίνα Παπαδογιαννάκη.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομίλησαν με τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στα μαγαζιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (φοροληστεία και χαράτσια από το κεντρικό και το τοπικό κράτος, ακρίβεια κ.α.), αλλά και τη συνολική πολιτική κατάσταση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εγκληματική πολιτική που έφερε την τραγωδία με τις πλημμύρες, όσο και άλλες τραγωδίες πριν από αυτήν αλλά προδιαγράφει και τις επόμενες.

Η Χαρά Λάππα, υποψήφια δήμαρχος Φαιστού, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά υλοποιούν την πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, γιατί προτεραιότητα έχουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μ΄ αυτή την πολιτική συμφωνούν και οι υποψήφιοι συνδυασμοί σε περιφέρεια και δήμο, που κρυφά ή φανερά στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Εξειδικεύουν αυτή την πολιτική τοπικά, δεν προκρίνουν έργα υποδομής που θα λύνουν ολοκληρωμένα τα ζητήματα προστασίας του λαού, όπως πχ την αντιπλημμυρική και την αντιπυρική προστασία και την αντισεισμική θωράκιση, με έμφαση σε σχολεία, Κέντρο Υγείας, κτλ. Επίσης, υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους, επιβεβαιώνεται ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και κάλεσε τους μαγαζάτορες και τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν και να δυναμώσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι άλλες παρατάξεις στον δήμο Φαιστού, συμφωνούν με την ανταποδοτικότητα και το διαρκές χαράτσωμα του λαού του δήμου με τα δημοτικά τέλη. Δέχονται αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Ανέπτυξε ως αντιπαράδειγμα ελπίδας και αγώνα τη δημαρχία Πελετίδη στην Πάτρα, όπου με τη στήριξη του πατρινού λαού και τη δυναμική των κομμουνιστών μειώθηκαν έως καταργήθηκαν τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες, διαγράφηκαν τέλη από μικροεπαγγελματίες που ήταν πνιγμένοι στα χρέη, έγιναν έργα ανάπλασης με τη δουλειά του προσωπικού του δήμου και όχι με ιδιωτικές εργολαβίες, μειώνοντας το κόστος κατά 70% , κτλ.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τους εργαζόμενους και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου τα όσα ζουν. Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Φαιστού, αλλά και στην Περιφέρεια. Να στείλουν δυνατά το μήνυμα: Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς»! –

Διαφήμιση
Διαφήμιση