HomeHL-9Blue Horizon: «Δεν είχα αντιληφθεί ότι ξεκίνησε το καράβι», ισχυρίζεται ο ύπαρχος

Blue Horizon: «Δεν είχα αντιληφθεί ότι ξεκίνησε το καράβι», ισχυρίζεται ο ύπαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ύπαρχος του Blue Horizon επιμένει ότι δεν έσπρωξε στη θάλασσα τον άτυχο Αντώνη Καργιώτη – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του – Τον «καίνε» τα βίντεο και αυτόπτεις μάρτυρες

Να διαψεύσει το βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται να σπρώχνει στη θάλασσα τον αδικοχαμένο Αντώνη Καργιώτη, προσπαθεί ο ύπαρχος του πλοίου Blue Horizon.

Οι άλλοι 3 συνάδελφοί του που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες του ρίχνουν την ευθύνη εξολοκλήρου, δηλώνουν αθώοι και υποστηρίζουν ότι ακολούθησαν τα πρωτόκολλα, με έναν άνθρωπο να καταλήγει στη θάλασσα και να πνίγεται μπροστά τους αβοήθητος.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του Blue Horizon πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ οι άλλοι 2 κατηγορούμενοι περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η διαδικασία κράτησε 20 ώρες, με τον κατηγορούμενο ύπαρχο που είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών να υποστηρίζει ότι ο αδικοχαμένος Αντώνης δε βρέθηκε στη θάλασσα από δικό του σπρώξιμο.

«Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει δεν τον ακούμπησα. Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κατευθείαν »κάπτεν…άνθρωπος στη θάλασσα». Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως μπρος τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε ήδη πνιγεί από την περιδίνηση», ανέφερε ο ύπαρχος.

Το δραματικό σκηνικό εκτυλίχθηκε την ώρα που ο καπετάνιος του Blue Horizon βλέπει τα πάντα σε απευθείας μετάδοση από τα μόνιτορ. Παίρνει εικόνα από 2 κάμερες και όπως επιμένει από την πρώτη στιγμή έκανε αυτά που ορίζουν οι κανονισμοί.

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος είναι αποκαλυπτικοί για τη συμπεριφορά και τη στάση των κατηγορούμενων με τον κυνισμό του υπάρχου να προκαλεί αίσθηση.

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω βγαίνει έξω ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», λέει με αδιανόητη ψυχρότητα. Και συμπληρώνει: «Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί», είπε ο ύπαρχος.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο Αντώνης έχει πνιγεί μπροστά του, ο ύπαρχος αναφέρει ότι ο άτυχος νεαρός είναι πολύ πιθανό να μην τα έχει καταφέρει.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος βρίσκονται σε κατοίκον περιορισμό και περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το εάν θα προφυλακιστούν.

«Δεν έχει αντιληφθεί ;ότι το καράβι ξεκινά»

Μιλώντας στην εκπομπή Live News στο MEGA, ο δικηγόρος του ύπαρχου, Χαράλαμπος Σύψας, τόνισε πως «ο ίδιος διατείνεται ότι στις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να εισέλθει στον καταπέλτη, είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Η πρώτη φορά είναι σχετικά λιγότερο βίαιη από τη δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά, διατείνεται ο ύπαρχος, πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω, όμως δεν έχει αντιληφθεί το καράβι ξεκινά», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ύπαρχος γύρισε την πλάτη του για να βρει σχοινί ή σωσίβιο για να τραβήξει τον άτυχο 36χρονο στο πλοίο. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι ο Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο δύο φορές χωρίς να δείξει το εισιτήριό του εκείνη τη στιγμή.

«Μπορεί να ήταν σε ηλεκτρονική μορφή, μπορεί να ήταν σε έγγραφο», είπε, τονίζοντας πως ο ύπαρχος δεν γνώριζε τον Αντώνη.

«Πνιγόταν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» – Ο καβοδέτης που έλυσε τους κάβους του Blue Horizon

Σύμφωνα με το βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr που αποκαλύπτει καρέ καρέ τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, φαίνεται να περνάει μπροστά από το σημείο, λίγο πριν τη μοιραία πτώση, ο καβοδέτης.

Ο ίδιος μίλησε στο Live News και ανέφερε πως πέρασε μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon για να πάει να λύσει τους κάβους του διπλανού πλοίου που έφευγε.

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ακριβώς τι είχε γίνει, ωστόσο είδε τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα και κανέναν να μη σπεύδει σε βοήθεια.

«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπροούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή το Live News έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου φαίνεται ο Αντώνης χαμογελαστός μαζί με φίλους του. Όπως είπε κοντινό του πρόσωπο, «ο Αντώνης ήταν ένα παιδί που ο χαμός του έδεσε όλη την Κρήτη».

newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση