HomeΕΚΛΟΓΕΣΗ Μαρία Γιγουρτάκη υποψήφια με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Η Μαρία Γιγουρτάκη υποψήφια με τον Σταύρο Αρναουτάκη

«Για την Κρήτη μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συμμετέχει και η Μαρία Γιγουρτάκη η οποία είναι υποψήφια με την παράταξη «Για την Κρήτη μας» με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Η ίδια σε δηλώσεις της αναφέρει:

Αποδεχόμενη την τιμή της πρόσκλησης που μου έγινε από το Σταύρο Αρναουτάκη, συμμετέχω με βαθύ αίσθημα ευθύνης στην κοινή πορεία  με στόχο  την υλοποίηση και αξιοποίηση του πολύπλευρου έργου για την ποιοτική ανάπτυξη του τόπου μας που αποτελεί και τους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ατζέντας 2030.

Η πρόσκληση αυτή δίνει έμφαση στη σημασία της Γυναικείας Συμμετοχής στα κοινά μέσα από διαφορετικές προοπτικές και δυνατότητες και στην ανάγκη μιας  Εξειδικευμένης Προσέγγισης  στα θέματα Ειδικής Αγωγής, ενισχύοντας  την προώθηση μιας πιο συνεκτικής και ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω προγραμμάτων που ενισχύουν την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των ευάλωτων ομάδων.

Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει το όραμα για έναν πιο συμπεριληπτικό τόπο, όπου κάθε άτομο έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και φροντίδα. Η πορεία αυτή αντλεί δύναμη από τη χαρά της συνεισφοράς  και της συνεργασίας για την κοινή ευημερία.

Κοινό όραμα στο συνδυασμό «Για την Κρήτη μας» αποτελεί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την καινοτομία, την αειφορία, την ανάπτυξη και την ισότητα που οδηγεί σ έναν «κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και υγιή».

Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, μπορούμε να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στις νέες προκλήσεις  και να προαγάγουμε ένα μέλλον πλούσιο σε ευκαιρίες για όλους, παρακαταθήκη και στις επόμενες γενιές

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Μαρία Γιγουρτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από γονείς καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών, της Στεύης και του Μανόλη.

Από το 2018 έως το Φεβρουάριο του 2023  υπηρέτησε ως  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ( ΣΕΕ ) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) με αρμοδιότητα  στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης της Κρήτης και με ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής εποπτείας των ΚΕΔΑΣΥ Κρήτης.  Τώρα  υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου με ευθύνη της επιστημονικής και παιδαγωγικής εποπτείας του ΚΕΔΑΣΥ Ηρακλείου.

Η πρώτη της επαφή με την Ειδική Αγωγή ήταν σε ηλικία 7 ετών, όταν ιδρύθηκε από τον πατέρα μου, αείμνηστο π. Εμμ. Γιγουρτάκη το Κέντρο Ειδικών Παιδιών « Ο Άγιος Σπυρίδων» που εδράζει στον Κρουσώνα Μαλεβιζίου, Ηρακλείου.

Αφού τελείωσε τις σπουδές μου στη Γενική Αγωγή, μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο «Μαρία Αμαριώτου» του Παν/μίου Κρήτης στις » Επιστήμες Ειδικής Αγωγής» με εξειδίκευση στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιών με ΔΑΦ.

Μετεκπαιδεύτηκε στην παιδοψυχιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών στην «Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρόγραμμα «Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων  και Αναγκών Οικογένειας».

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ειδικής Αγωγής του διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Κρήτης και Πτυχίο Μουσικής από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ (ΕΕΜ-ΔΕΠΥ) και του  Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ).

Ανήκει στο Δ.Σ. του Κέντρου για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Ο Άγιος Σπυρίδων», στο Ηράκλειο.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά συνέδρια, διημερίδες ημερίδες, σεμινάρια ψυχολογίας, παιδαγωγικής και παιδοψυχιατρικής με εισηγήσεις και εργασίες.

Επίσης έχει συνεργαστεί με τον Ευρωπαϊκό Φορέα ειδικής Αγωγής σε θέματα ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης.

Έχει εκπαιδεύσει και συνεχίζει να εκπαιδεύει σε θεσμικό πλαίσιο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα και δομές ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης καθώς και σε θέματα ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας και σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση