HomeΚΡΗΤΗΈφυγε ο σκιτσογράφος της Κρήτης – Θλίψη για τον χαμό του Γ. Ανδρεαδάκη

Έφυγε ο σκιτσογράφος της Κρήτης – Θλίψη για τον χαμό του Γ. Ανδρεαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Κρήτης αποτελούσε ο σκιτσογράφος και γελοιογράφος Γιάννης Ανδρεαδάκης ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του αλλά και σε όλο το νησί.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που σκιαγράφησε με χιούμορ, οξύτητα αλλά και την σωστή κριτική όλα τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κρήτη αλλά και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ποιος δεν θυμάται την στήλη που είχε στην εφημερίδα του τότε δημάρχου Ηρακλείου, Μανώλη Καρέλλη «Η Αλλαγή» και περιέγραφε με καυστικό και χαρακτηριστικό τρόπο τα τεκταινόμενα του δήμου και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Ανδρεαδάκης υπήρξε ένας αγαπητός Ηρακλειώτης με τα σκίτσα του να φιγουράρουν πάντα στις τοπικές εφημερίδες της πόλης μέχρι και πρόσφατα.

Μάλιστα, ήταν κι ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στο να γίνει πράξη η ψηφιοποίηση της Βικελαίας.

Ο Γιάννης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με το σκίτσο και τη ζωγραφική. Τα   έργα   του   έχουν   δημοσιευτεί στον τοπικό  και Αθηναϊκό Τύπο, υπάρχουν δε  και σαν συλλεκτικό υλικό σε ιδιωτικές συλλογές. Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης της το¬πικής    Εφημερίδας «ΑΛΛΑΓΗ».

Έκθεση  έργων του έκανε  πρώτη φορά στο Ηράκλειο το Δεκέμβρη του  1966, στην Βασιλική του  Αγίου Μάρκου και το Δεκέμβρη του 1983  στον ίδιο χώρο από την Ένωση Συντακτών Κρήτης.

Ο Γιάννης Ανδρεαδάκης αναμένεται να ταφεί  Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, στο  Παλαιό Κοιμητήριο του Αγ. Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο στις 3 το μεσημέρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση