HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης : «Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία με τον ΒΟΑΚ»

Μιχελογιαννάκης : «Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία με τον ΒΟΑΚ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Βαρύ Οικονομικό Αδιέξοδο Καθήλωσε, για άλλη μια φορά, μόνο το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Οφείλουμε να μην σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε, οφείλουμε συνεχώς να απαιτούμε.  Την ώρα που πάνω από 1,5 δις ευρώ προορίζονται για άλλους οδικούς άξονες, για τον οδικό άξονα που συγκαταλέγεται στην πανευρωπαϊκή λίστα των πιο επικίνδυνων οδικών  αξόνων, προορίζονται μόλις 125 εκατομμύρια ευρώ.

Δυστυχώς, ο ΒΟΑΚ δεν είναι σύγχρονος, μόλις 40 από τα 250 χιλιόμετρά του  διαθέτουν διαχωριστικά στηθαία. Δεν είναι ταυτισμένος με την ανάπτυξη της Κρήτης, τα 50 και πλέον χρόνια που έχουν περάσει και δεν έχουμε δει ακόμα την αποπεράτωση του, το μαρτυρούν. Δεν διευκολύνει την μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, κάτι που παραδειγματικό τρόπο μας απέδειξε το βίντεο της ομάδας Ηρακλειωτών, αναφορικά με τα όρια ταχύτητας. Δεν παρέχει ασφάλεια στις μετακινήσεις, όπως τραγικά αποδεικνύεται από τους 500 και πλέον συνανθρώπους μας, που έχασαν την ζωή τους, την τελευταία δεκαετία, διανύοντας τον.

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας, το οποίο είναι στην πρώτη θέση των ελληνικών προορισμών και κατέχει την δεύτερη θέση, πανευρωπαϊκά, των νησιωτικών περιοχών,  με το δεύτερο σε αφίξεις αεροδρόμιο, με σημαντικότατη συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας, με έναν πρωτογενή τομέα που, αν του δοθεί η δυνατότητα, θα συνδράμει πολλαπλασιαστικά στην έξοδο από την κρίση, απαιτεί σύγχρονους οδικούς άξονες, που να ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα του σήμερα και τις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία.

Η Κρήτη απαιτεί τα Βεβαιωμένα Οικονομικά Ανταποδοτικά Κονδύλια που της αναλογούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση