HomeΚΡΗΤΗΕνημερωτική συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ιεράπετρας

Ενημερωτική συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με  τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων είχε η νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, των Δημοτικών Συμβούλων που αναμένεται να λάβουν θέσεις Αντιδημάρχων και των Διευθυντών των δημοτικών υπηρεσιών .

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση των Προέδρων για τον τρόπο εργασίας τους σχετικά με τις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας, καθώς και η επίδοση ερωτηματολογίου καταγραφής προβλημάτων και ελλείψεων για τις Τοπικές Κοινότητες που εκπροσωπούν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε και ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, μια καινοτομία για τη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας, που πρόκειται να συμβάλει στην καλύτερη διευθέτηση των θεμάτων των χωριών πάντα σε συνεργασία με τους Προέδρους.

Παράλληλα, έγινε διεξοδική ενημέρωση από τους Διευθυντές των Δημοτικών Υπηρεσιών, κα. Περάκη, κα. Φρατζεσκάκη, κα. Γιαννάκη, κ. Προϊστάκη και κ. Κοϊνα για θέματα που εμπίπτουν στις υπηρεσίες τους και σχετίζονται με τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων και την καθημερινότητά τους, ενώ τονίστηκε ότι ο στόχος της ισόρροπης ανάπτυξης απαιτεί συλλογική προσπάθεια και αμέριστη συμβολή από όλες τις πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί και να οδηγήσει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της Ιεράπετρας.

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόκειται να λάβουν θέσεις Αντιδημάρχων, οι κύριοι Ε. Φραγκούλης, Α. Πανταζής, Χ. Κορνάρος, Μ. Λουτσέτης και Α. Παπαδοπετράκης, καθώς και η προτεινόμενη Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χ. Χατζημαρκάκη. Αφού παρουσίασαν σύντομα τις προτεραιότητες των υπηρεσιών τους, τόνισαν ότι είναι στη διάθεση των Προέδρων, προκειμένου να συμβάλουν στην άμεση επίλυση  των προβλημάτων  και στην κάλυψη των αναγκών μέσα από προγραμματισμό και υλοποίηση στοχευμένων έργων, δράσεων και παρεμβάσεων.

Τέλος, το λόγο πήραν και οι Πρόεδροι, εκθέτοντας  τους προβληματισμούς τους  και  παρουσιάζοντας τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «πρωταρχικός στόχος είναι η άριστη συνεργασία του Δήμου με τις Τοπικές Κοινότητες. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η παρούσα ενημερωτική συνάντηση την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Θα είμαστε πλάι στους Προέδρους, για να στηρίζουμε το καθημερινό απαιτητικό τους έργο με κάθε πρόσφορό μέσο. Πιστεύουμε σε μια ισόρροπη ανάπτυξη περιφέρειας και αστικού κέντρου και αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε πράξη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαφήμιση
Διαφήμιση