HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης: «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις επιδοτήσεις»

Μιχελογιαννάκης: «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις επιδοτήσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς για τους αγροτοκτηνοτρόφους, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας είναι προνομιακός χώρος για να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου.

Τα όσα χωρίς διαβούλευση ανακοινώνονται, πλήττουν την πλειονότητα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τον Εθνικό φάκελο για τη νέα ΚΑΠ, τα 13 προϊόντα τα οποία θα επιδοτούνται είναι το ρύζι, τα δημητριακά, τα βοοειδή, η βιομηχανική ντομάτα, τα πορτοκάλια, τα αιγοπρόβατα, τα όσπρια, τα ψυχανθή για ζωοτροφές, οι σπόροι, τα  σπαράγγια, οι μεταξοσκώληκες, τα τεύτλα και τα συμπύρηνα ροδάκινα.

Η Επιδότηση θα δίνεται ανάλογα με την παραγωγή και το σύστημα ποιότητας, με τους  καπνοπαραγωγούς να μένουν εκτός επιδοτήσεων, ενώ οι ελαιοπαραγωγοί θα ενισχυθούν από τη δεξαμενή των 100 εκ. ευρώ που αφορά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αναφορικά με τους κτηνοτρόφους, η ενίσχυση ανά ζώο ανέρχεται έως 7 ευρώ για τα αιγοπρόβατα και έως 128 ευρώ για τις αγελάδες.

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις επιδοτήσεις.

Δυστυχώς, με τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν διασφαλίζεται η αξιοπρεπής επιβίωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων, δεν στηρίζεται η ενδοχώρα, δεν ενισχύεται η αλληλέγγυα σχέση παραγωγού-καταναλωτή, δεν στηρίζεται η διατροφική επάρκεια του λαού μας και φυσικά δεν προωθείται η απεξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές αλυσίδες εισαγωγής τροφίμων.

Ζητούμενο είναι ένα εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, με δίκαιη κατανομή επιδοτήσεων και με διαφάνεια στις ενέργειες. Με στόχο την αποτροπή της εγκατάλειψης των καλλιεργειών και της ερήμωσης της υπαίθρου και σκοπό την στήριξη της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την αναδιανομή πόρων υπέρ των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Πρέπει να εξασφαλίσουμε στον αγρότη μας ένα μέλλον με παραγωγική προοπτική και αξιοπρέπεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση