HomeHL-GreeceΔίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε» όταν έμαθε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε» όταν έμαθε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τι κατέθεσε παιδίατρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την κατάθεση του παιδιάτρου Ευάγγελου Μπουρούση του Νοσοκομείου Παίδων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο παιδίατρος ήταν παρών στο μοιραίο επεισόδιο που υπέστη η Τζωρτζίνα και περιέγραψε στο δικαστήριο τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιατρών να σώσουν το κοριτσάκι.

«Κάποια στιγμή  είδα μία από  τις νοσηλεύτριες να μου λέει πως έχει μία ανακοπή. Πήγα να βοηθήσω. Είδα ένα παιδί νεκρό, γινόταν ΚΑΡΠΑ, με τον κ. Τζιούβα, μοιραζόμασταν ΚΑΡΠΑ και ΑΜΠΟΥ. Κρατούσα το χρόνο των πέντε λεπτών στο κινητό μου», είπε ο κ.Μπουρούσης συμπληρώνοντας πως στο παιδί δόθηκε ροκουρόνιο και αδρεναλίνη. Στη συνέχεια περιέγραψε το πώς η μητέρα ενημερώθηκε ότι παρά τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί κατέληξε.

 «Ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε»

«Ο κ. Τζιούβας έβγαινε από γραφείο επιμελητών και είχε ενημερώσει τη μητέρα πως παιδί κατέληξε, η μητέρα εκείνη τη στιγμή, έβγαινε από το γραφείο, μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια, ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο», είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Μήπως αντιληφθήκατε κάποια συντριβή;

Μάρτυρας : Όχι ήταν αρκετά ψύχραιμη.

Πρόεδρος : Φαινόταν κλαμμένη;  Είχε κόκκινα μάτια;

Μάρτυρας : Όχι.

Παιδίατρος νοσ. Παίδων: Η Πισπιρίγκου επέμενε η ιατροδικαστική έρευνα να γίνει στην Πάτρα – «Δεν ήθελα να μπλέξω με την Αθήνα»

Ο παιδίατρος υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμενε η ιατροδικαστική έρευνα να γίνει στην Πάτρα.  «Τη δεύτερη φορά, χτυπάει η μάνα την πόρτα και μας λέει ότι έχει μιλήσει με ιατροδικαστή στην Πάτρα. Αυτό μας έκανε εντύπωση, δεν μου είχε τύχει ξανά γονιός να πάρει τηλέφωνο ιατροδικαστή. Μας είπε πως δε ήθελα να μπλέξω με Αθήνα», κατέθεσε.

Πρόεδρος : Γιατί;  Σας είπε κάτι;

Μάρτυρας : Όχι δεν μπήκαμε σε αυτό.

Πρόεδρος : Ήρθε και μπαμπάς;

Μάρτυρας : Ήρθε πιο μετά. Να μάθει τα διαδικαστικά, εάν πρέπει να κάνει κάτι εκείνη στιγμή ή την επομένη.

Πρόεδρος : Είχε το ίδιο αίτημα με μητέρα;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο παιδίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Άρης Μπερτζουάνης, ο οποίος μίλησε για δυο επεισόδια που είχε εμφανίσει η Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν στο Ρίο στις 25 Ιανουαρίου 2022, λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή.

Παιδίατρος νοσ. Πατρών για Τζωρτζίνα: «Δεν είχαμε δει από την αρχή επεισόδια, δεν έκανε επισόδια στη ΜΕΘ»

«Μας φώναξε η νοσηλεύτρια ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί, ήταν ένα επεισόδιο, το αποδώσαμε σε σπασμούς της προηγούμενης ημέρας, ήταν μικρής διάρκειας, παρέμεινα στο θάλαμο μέχρι την ολοκλήρωση του, είπα στη μητέρα ότι το διερευνούμε, μπήκα ξανά μετά από πέντε-δέκα λεπτά. Ήταν μόνη μητέρα στο δωμάτιο και είπε πως κάνει πάλι επεισόδιο το παιδί, ήταν το πιο σοβαρό επεισόδια μέχρι τότε, φώναξα συνάδελφο μου να φέρει εργαλεία για ανάνηψη, κάναμε ΑΜΠΟΥ, χρειάστηκε αερισμό για ένα λεπτό και επανήλθε», περιέγραψε ο παιδίατρος.

Πρόεδρος : Υπήρξε υποψία γιατί εμφανίζονται αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας : Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για αυτό. Αρχικά αντιμετωπίστηκαν ως επεισόδια σπασμών. Είχαμε κάποιους ενδοιασμούς, δεν μας ταίριαζαν κάποια πράγματα. Δεν ήταν όλα ίδια, αυτό δεν μας ταίριαζε, είχαν διαφορετική διάρκεια, είχαν διαφορετικές μορφές. Δεν είμαι ειδικός σε αυτά τα περιστατικά. Ένα άλλο που δεν μας ταίριαζε ήταν πως δεν είχαμε δει από αρχή επεισόδια. Επίσης ήταν παιδί που δεν έκανε επεισόδια στη ΜΕΘ.

Πρόεδρος : Συζητήσατε με την κυρία Πελεκούδα ή άλλους για το πώς προκαλούνται αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας : Το συζητήσαμε. Η υποψία μας ήταν πως θα μπορούσε να είναι προκλητά από τη μητέρα τα επεισόδια. Η υποψία εδραζόταν στο ότι επεισόδια γινόταν χωρίς παρουσία άλλου,  μόνο μητέρας και ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε κάποια άλλη εξήγηση.

Εισαγγελέας : Η μητέρα το είχε καταλάβει ότι δεν μπορείτε να αιτιολογήσετε τα επεισόδια; Ότι δεν μπορείτε να βρείτε αιτία. Είχε αγωνία;

Μάρτυρας : Ναι. Είχε αγωνία. Ρωτούσε γιατί δεν βρίσκουμε τι συμβαίνει.

Εισαγγελέας : Σας έριξε ευθύνες για το τι κάνετε και δεν κάνετε και προκαλούνται αυτά. Ήρθε σε μία παιδιατρική κλινική και ξαφνικά το παιδί άρχισε να εμφανίζει επεισόδια τα οποία δεν εμφάνιζε σπίτι. Την είδατε να αγανακτεί;

Μάρτυρας : Όχι δεν την είδα να αγανακτεί. Ήταν πολύς συνεργάσιμη.

Εισαγγελέας : Είχαν κάποιο μοτίβο τα επεισόδια;

Μάρτυρας : Όχι.

Εισαγγελέας : Το είχατε συζητήσει με μητέρα;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι έλεγε πως έβλεπε κάποια πράγματα στο μόνιτορ,  δε θυμάμαι τι.

Εισαγγελέας : Υπήρχε μομφή από μητέρα ότι δεν κάνετε τίποτα να βοηθήσετε το παιδί;

Μάρτυρας : Σε μένα από μητέρα όχι. Ο πατέρας ήταν λίγο θυμωμένος και ζητούσε επιτακτικά να βρεθεί μία λύση.

Το πρωί κατέθεσε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων, Ελισάβετ Παπασημακοπούλου.  «Γύρω στις 2:30 ήμασταν με τη συνάδελφο στη στάση νοσηλευτών και ήρθε η μητέρα και δεν μπορούσα να προσδιορίσω εάν μας λέει κάτι. Και ρωτάει η συνάδελφος είναι καλά το παιδί, κάνει σπασμούς και κατόπιν κατάλαβα πως κάτι συνέβαινε» περιέγραψε η μάρτυρας και κατέθεσε πως η μητέρα συνέδεσε την ΑΜΠΟΥ και την έδωσε στους γιατρούς. Όταν ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου απάντησε: «την είδα να στέκεται, δεν είδα κάτι, σαν να περίμενε να την ρωτήσουμε εμείς. Δεν είδα τα χείλη να κινούνται. Δε φορούσε μάσκα.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση