HomeHL-9Η αλήθεια για την δήθεν επίθεση μαθητή σε σχολείο της Κρήτης-

Η αλήθεια για την δήθεν επίθεση μαθητή σε σχολείο της Κρήτης-

Ένα χρόνο μετά αποκαλύφθηκε η αλήθεια – Τι έδειξε η ΕΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταία ημέρα της περυσινής σχολικής χρονιάς και σε ένα δημοτικό σχολείο τα πράγματα ήταν τεταμένα. Οι πληροφορίες που διέρρεαν τότε, μιλούσαν για ένα 11χρονο μαθητή ο οποίος όπως αναφερόταν είχε γρατζουνίσει και τραυματίσει δύο συμμαθητές του με ένα πολυεργαλείο στην αυλή του σχολείου, με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Με το περιστατικό ασχολήθηκε η αστυνομία αλλά και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων καθώς διενεργήθηκε ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα στα τέλη της φετινής σχολικής χρονιάς, και αφού ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, αποκαλύφθηκε πια πλήρως η αλήθεια πίσω από το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δεν υπήρξε ποτέ επίθεση παιδιού με πολυεργαλείο σε συμμαθητές του,  ούτε μεταφέρθηκε κανένα παιδι σε νοσοκομείο  για παροχή πρώτων  βοηθειών, ούτε  υποβλήθηκε καμία μήνυση  από γονέα.  Το μόνο μεμπτό που υπήρχε – και το είχαν τονίσει εξ αρχής οι γονείς του 11χρονου – ήταν πως το παιδί πήγε με ένα πολυεργαλείο στο σχολείο.

Ποια είναι τελικά η αλήθεια

Την τελευταία ημέρα της περυσινής σχολικής χρονιάς ο 11χρονος μαθητής πήγε όντως στο σχολείο κρατώντας ένα πολυεργαλείο  το οποίο είχε πάρει από την αποθήκη του παππού του. Στη διάρκεια ενός διαλείμματος λοιπόν κι ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου με έναν από τους συμμαθητές του (ο οποίος ήταν παράλληλα και φίλος του), ο 11χρονος, έβγαλε από το σακίδιό του το πολυεργαλείο το οποίο περιλάμβανε κι ένα μαχαιράκι 5 εκατοστών και του το έδειξε.  Κάποια στιγμή ο φίλος του 11χρονου, έκανε μια απότομη κίνηση με αποτέλεσμα το πολυεργαλειο να έρθει σε επαφή με το στήθος του χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί. Λίγο αργοτερα, ο συμμαθητής του άρχισε να ξύνεται στο σημείο επαφής, η δασκάλα του το αντιλήφθηκε και τον ρώτησε αν τον έχει τσιμπήσει κάτι και τότε εκείνος απάντησε ότι  νωρίτερα ο 11χρονος φίλος του τον είχε ακουμπήσει με το πολυεργαλείο.

Ενημερώθηκε σχετικά η διευθύντρια του σχολείου, η οποία νομίζοντας πως έγινε επίθεση, ενημέρωσε τους γονείς του δήθεν θύματος του 11χρονου, ενώ κάλεσε  και την αστυνομία  στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους προχώρησαν συνολικά σε τέσσερις συλλήψεις και συγκεκριμένα των γονέων  του 11χρονουμε την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου εξαιτίας της κατοχής του πολυεργαλείου (οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καν ενημερωθεί από το σχολείο για το περιστατικό), καθώς επίσης και των δύο εκπαιδευτικών που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αυλή και είχαν τον ρόλο της επιτήρησης.

Αμέσως δημιουργήθηκε μια μεγάλη αναστάτωση και μία μεγάλη σύγχυση στο τι πραγματικά είχε συμβεί με τις καταθέσεις να περιλαμβάνουν μία σειρά από διαδοχικές  ανακρίβειες (επίθεση του 11χρονου σε δύο συμμαθητές του, τραυματισμούς κ.α). Στη συνέχεια ωστόσο ακολούθησαν αναλυτικές συμπληρωματικές καταθέσεις στις αστυνομικές αρχές, που  αποκατέστησαν όλη την αλήθεια. Παράλληλα, τα δύο παιδιά – έπειτα από απαίτηση των γονέων του 11χρονου για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας – εξετάστηκαν από ιατροδικαστή ο οποίος δεν βρήκε κανένα τραύμα από μαχαίρι.

Η καταγγελία των γονέων και η ΕΔΕ

Όπως αναφέρουν πηγές του cretapost, μετά από όλα αυτά και εξαιτίας της συκοφάντησης  που υπέστη ο 11χρονος και  η οικογένειά του καθώς επίσης και λόγω της ηθικής βλάβης και ψυχικής του επιβάρυνσης από όλη αυτή την ιστορία, οι γονείς του προχώρησαν σε καταγγελία στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για όλα όσα συνέβησαν σε βάρος του παιδιού  τους, εντός του σχολείου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η διεύθυνση του σχολείου το περιστατικό. Μάλιστα, στην καταγγελία των γονέων, αναφέρεται ρητώς πως μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του περιστατικού όλοι οι αρμόδιοι, θα πρέπει να προβούν στην άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Όπως προκύπτει από την ΕΔΕ – που ολοκληρώθηκε 11 μήνες μετά το περιστατικό λίγο πριν την λήξη δηλαδή της φετινής σχολικής χρονιάς –  διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση του 11χρονου σε κανένα  μαθητή και κανένας απολύτως  τραυματισμός.

Έναν χρόνο περίμεναν την αποκατάσταση της αλήθειας

Ένα ολόκληρο χρόνο λοιπόν χρειάστηκε να περιμένει για να δικαιωθεί ο 11χρονος και η οικογένειά του αλλά στη διάρκεια όλου αυτού του χρονικού διαστήματος και ειδικότερα τις πρώτες ημέρες μετά το περιστατικό, το παιδί βίωνε ένα μαρτύριο καθώς αρκετοί από το ευρύτερο σχολικό και κοινωνικό του περιβάλλον, προσέδιδαν διάφορους άδικους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επηρεαζόμενοι από τις ψευδείς φήμες που είχαν διαδοθεί.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος για να δικαιωθεί και να αποδειχθεί πως δεν έπραξε τίποτε απ’ αυτά που του καταλόγισαν. Πλέον, η οικογένεια του παιδιού νιώθει ανακούφιση – έστω και ένα χρόνο μετά – ενώ όπως έχει στο παρελθόν τονίσει δεν προχώρησε ποτέ σε υποβολή μήνυσης για ηθική βλάβη, γιατί στόχος της δεν ήταν ο ποινικός καταλογισμός της υπεύθυνης, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας και η προστασία όλων των παιδιών από την περαιτέρω ψυχική τους επιβάρυνση λόγω της τροπής που πήρε το ατυχές περιστατικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση