HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη πυρκαγιά στη Κρήτη – Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών

Μεγάλη πυρκαγιά στη Κρήτη – Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρέθηκε στα Χανιά όπου έδινε πολύωρη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η φωτιά ξέσπασε στις 6.30 το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά έκανε στάχτη ήδη δύο αγροικίες ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές ενός σπιτιού.

Για αρκετή ώρα οι φλόγες βρίσκονταν στο χωριό Λιβάδια ενώ είχαν φτάσει και στις αυλές των σπιτιών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν εντολή για την εκκένωσή του.

«Το μεσημέρι η φωτιά άλλαξε πορεία και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα Λιβάδια όπου βρίσκονται κι εκείνοι μαζί μ’ εμάς σε επιφυλακή», ανέφερε μιλώντας στο cretaposto το μεσημέρι ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι η φωτιά έκαιγε ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις της περιοχής.

«Δυστυχώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη ενώ είχε σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Το πύρινο μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

Η πυροσβεστική δύναμη ήταν μεγάλη καθώς μάχη με τις φλόγες έδιναν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο, εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και όλο το επιτελείο της Πυροσβεστικής από τον περιφερειακό διευθυντή της Κρήτης, κ. Ραπανάκη μέχρι και τους διευθυντές των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιορίσουν το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται από τα ορεινά προς την θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση.

Ευτυχώς αυτή την ώρα, μετά από τόσες ώρες μάχης με τις φλόγες, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο της αναζοπύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ολονύχτια μάχη έδωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε στις 2:30 στην Αγία Πελαγία όπου κινδύνεψαν και σπίτια (δείτε εδώ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση