HomeΕΚΛΟΓΕΣΕκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα»

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα»

Ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση στις εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές» δήλωσε μιλώντας πριν από λίγο στο Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

«Πολλές φορές και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας που κάναμε πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, παρομοίαζα το όνειρό μου για την πατρίδα μας σαν ένα σπίτι το οποίο είναι μισοτελειωμένο. Έχουμε ρίξει τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Κιλκίς, ζητώντας «ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις» και ότι «ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία».

«Να πω μια κουβέντα γι’ αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο» δήλωσε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, επανέλαβε «μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα».

Η ομιλία στο Κιλκίς και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

«Θυμάμαι μία επίσκεψη την οποία είχα κάνει εδώ στην περιοχή σας το 2017 -πρέπει να ήταν την εποχή όπου εδώ λίγο παραπάνω, στην Ειδομένη, επικρατούσαν τραγικές καταστάσεις. Τα θυμάστε και εσείς. Και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσφυγικό εδώ; Πολύ-πολύ καλύτερη.

Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες υποδεχόταν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο.

Και θέλω κι εδώ από το Κιλκίς, από το βόρειο άκρο της χώρας, να στείλω ένα μήνυμα: η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Οι συνοριοφύλακές μας, θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε.

Και αυτή η ισχυρή Ελλάδα, αυτή η πατριωτική Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα της κοινωνικής ευαισθησίας, είναι μία Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε και σας ζητώ να συμπορευθούμε μαζί για να την οικοδομήσουμε ακόμα πιο στέρεη.

Πολλές φορές και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας που κάναμε πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, παρομοίαζα το όνειρό μου για την πατρίδα μας σαν ένα σπίτι το οποίο είναι μισοτελειωμένο. Έχουμε ρίξει τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά.

Η δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί, με μια δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, με μία ισχυρή, με μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να πάμε πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τις παραγωγικές επενδύσεις.

Εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε.

Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια -όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας- αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία.

Επειδή ξέρετε ότι ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να θέσω στην αμφισβήτηση των πολιτών και αυτό είναι η σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε οικοδομήσει.

Γνωριζόμαστε πια αρκετό καιρό. Ξέρετε ότι μπορείτε να με εμπιστεύεστε, όπως εγώ σας εμπιστεύομαι. Αυτά τα οποία σας λέω για τη δεύτερη τετραετία θα γίνουν πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και θα εξακολουθούμε να τη στηρίζουμε πάντα, όμως, προσέξτε, από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Εμείς θα μειώσουμε και άλλο τους φόρους, γιατί ξέρουμε ότι η μείωση των φόρων είναι αυτή η οποία τροφοδοτεί τελικά τις επενδύσεις και δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να πουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Σε αυτή την κάλπη λοιπόν, φίλες και φίλοι, ουσιαστικά υπάρχει μια μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα έστειλε και ο ελληνικός λαός στην κάλπη της 21ης Μαΐου, όταν επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019 τα τήρησα.

Επιβράβευσε την πολιτική ευπρέπεια και είπε όχι στην τοξικότητα, στο διχασμό, στο μίσος, στη μαύρη Ελλάδα. Ψήφισε για μία πιο φωτεινή, για μία πιο αισιόδοξη Ελλάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να ελπίζουμε βάσιμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον Πρόεδρο Erdoğan, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας.

Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας, ξέρουμε πώς θα τα επενδύσουμε. Είμαστε πρώτοι, προσέξτε, είμαστε πρώτοι σήμερα στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η χώρα μπόρεσε και εξασφάλισε 31 δισ., πρώτη κατά κεφαλήν απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη, ξέρετε γιατί; Διότι ανέκτησε την αξιοπιστία της. Διότι όταν πάμε σήμερα στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδος μετράει. Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Γι’ αυτό αυτά τα οποία συμβαίνουν εκτός Ελλάδος τελικά, μας αφορούν και σας αφορούν όλους και γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτή η πορεία της σταθερής και ισχυρής Ελλάδας να μπορεί να συνεχιστεί.

Βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά, ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία μας, αλλά και ειδικά εδώ στην περιοχή του Κιλκίς, παρατηρώ ότι ναι, υπάρχουν κάποια μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία πέτυχαν ποσοστά τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Θέλω να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και στο Ωραιόκαστρο. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι υπάρχουν κομματίδια άγνωστα σε όλους εμάς με κρυμμένες θέσεις που θεωρούν ότι εκφράζουν πιο αυθεντικά την πίστη και την Ορθοδοξία, κάνουν λάθος. Η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει.

Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον. Και κάνεις δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα ξεκαθάρισε, ε; «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Η εκκλησία ενώνει, μένει μακριά από τα κόμματα. Εμείς σεβόμαστε τη συνταγματική κατοχύρωση των ρόλων εκκλησίας και πολιτείας. Σταθήκαμε κοντά στην εκκλησία σε πολύ δύσκολα ζητήματα τα οποία είχε την περασμένη τετραετία, αλλά ουδέποτε διανοηθήκαμε ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την πίστη του ελληνικού λαού και δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει και εσείς να επιτρέψετε σε κανέναν να το κάνει.

Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πατριωτικές ευαισθησίες -και θεωρώ ότι όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία- να τους θυμίσουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό.

Ποιοι είναι αυτοί που ανέδειξαν τη χώρα μας σε αναμφισβήτητο παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο για όλη τη Μεσόγειο. Αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια, βάλαμε την οικονομία μας σε μια τροχιά ανάπτυξης, προστατεύσαμε και προστατεύουμε τα σύνορά μας, γιατί η πατρίδα μας έχει σύνορα και στον αέρα και στη θάλασσα και στη στεριά, ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται και πάλι με αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό.

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μαζί μας πολλούς αγρότες παραγωγούς. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς αν η Κυβέρνηση αυτή στήριξε τον πρωτογενή τομέα, πώς μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, ποιοι ήταν κοντά σας στις κρίσεις του Covid, ποιοι έβγαλαν έξτρα χρήματα για τον πόλεμο για την Ουκρανία. Ποιοι στάθηκαν κοντά σας για αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ πληρώσαμε σε ζημιές από φυσικές καταστροφές. Μόνο τα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον ΕΛΓΑ, τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και μπορέσαμε και τα δώσαμε τα χρήματα αυτά, ακριβώς επειδή η οικονομία πηγαίνει καλά. Και όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηριχθεί η κοινωνία σε κάθε δυσκολία. Γιατί εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μιλάμε με τα έργα μας.

Και έχουμε και ακόμα κάποιες εκκρεμότητες εδώ. Μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα.

Θυμάστε την κουβέντα που γινόταν για το Μετρό. Το 2019 παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση. Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα, μπήκα στο Μετρό, έκανα όλη τη διαδρομή και η Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024 θα έχει και Μετρό και αρχαία.

Μαζί με τα σημαντικά άλλα έργα υποδομής τα οποία γίνονται, από το Flyover μέχρι τα καινούργια νοσοκομεία, το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο. Να πω μια κουβέντα γι’ αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά του στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά επειδή τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά, τα θέματα αυτά, για να μπορούν να εργαλειοποιούνται.

Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το «Θεαγένειο», ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να πω μία κουβέντα ακόμα, ότι πολεοδομικά το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης έχει ολοκληρωθεί. Εμείς κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε και τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τον επενδυτή για να φτιαχτεί επιτέλους το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχετε κανένα παράπονο εδώ και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και αυτή ένα -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου.»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση