HomeHL-9Αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία: Συγκινητικά πλάνα από τη διάσωση των παιδιών που επιβίωσαν 40 μέρες στη ζούγκλα

Αγνοούμενα παιδιά στην Κολομβία: Συγκινητικά πλάνα από τη διάσωση των παιδιών που επιβίωσαν 40 μέρες στη ζούγκλα

Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν αφυδατωμένα και σκελετωμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απίστευτα είναι τα βίντεο από τη διάσωση των 4 παιδιών που επιβίωσαν για 40 μέρες σε ζούγκλα του Αμαζονίου μετά από αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τη μητέρα τους έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του υπουργείου στο Twitter βλέπουμε κάποια από τα παιδιά κουρνιασμένα στην αγκαλιά των διασωστών τους, κατά την αεροδιακομιδή τους από τη ζούγκλα που αποτέλεσε το σπίτι τους για πολλές εβδομάδες.

Το ελικόπτερο του στρατού μετέφερε τα 4 αδέλφια στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις και λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι βίωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες τα τέσσερα αδέλφια, 13, 9, 4 ετών και 1 έτους, που αγνοούνταν από την 1η Μαίου, όταν το Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν συνετρίβη. Οι τρεις ενήλικες επιβαίνοντες στο αεροσκάφος βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό στον τόπο της καταστροφής και τα τέσσερα παιδιά, μέλη της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, περιπλανιούνταν για πολλές εβδομάδες μέσα στην πυκνή βλάστηση, χωρίς να έχει σταθεί μέχρι τώρα δυνατό να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν αφυδατωμένα και σκελετωμένα, με κουρελιασμένα ρούχα και δαγκωματιές στα σωματάκια τους. «Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, ας αφήσουμε να τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με χαροποιεί πολύ», είπε ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας πως τα έβγαλαν πέρα μόνα τους μέσα στη ζούγκλα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση