HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Λευτέρης Αυγενάκης στο Σπήλαιο Χαμαμούτζη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Σπήλαιο Χαμαμούτζη

Στους εορτασμούς της 83ης επετείου από την ορκομωσία της πρώτης ένοπλης αντιστασιακής ομάδας κατά των Γερμανών κατακτητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους εορτασμούς της 83ης επετείου από την ορκομωσία της πρώτης ένοπλης αντιστασιακής ομάδας κατά των Γερμανών κατακτητών βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτησή του ανέφερε:

Τιμούμε τη μνήμη των δεκατριών αγωνιστών με επικεφαλής τον Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά που μετέβησαν στο Σπήλαιο του Χαμαμουτζή στον Άγιο Σύλλα και ορκίστηκαν στο Ιερό Ευαγγέλιο να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ελευθερωθεί η πατρίδα παρά την υπογραφή συνθηκολόγησης και την παράδοση του Ηρακλείου.

ayge-3 ayge-2

Εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το θάρρος και την αυταπάρνηση της Ομάδας των Μπαντουβάδων, που από τον Ψηλορείτη, τα Λασιθιώτικα και την Μεσαρά έδωσαν άνισες μάχες και πέτυχαν σπουδαία κατορθώματα.

Συγχαρητήρια στους κατοίκους και στην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Σύλλα, Μαρία Κυπράκη και σε όλα τα μέλη του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης «Ομάδες Μπαντουβάδων» που μεταλαμπαδεύουν στην τοπική κοινωνία και στη νέα γενιά τα ανδραγαθήματα και την ιστορία του τόπου μας, μέσα από τις σπουδαίες αυτές εκδηλώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση