HomeΕΚΛΟΓΕΣΜητσοτάκης: Αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει

Μητσοτάκης: Αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει

Επισκέφθηκε την Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την περιοδεία του στη Βόρεια Εύβοια, επισκέφθηκε την Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας.

Στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες της Στυλίδας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εάν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής «ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η χώρα θα είχε ήδη ισχυρή κυβέρνηση».

«Το μόνο που σας ζητώ είναι να πάμε να ξανακάνουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάναμε την 21η Μαΐου και κάτι παραπάνω, για να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής», προσέθεσε.

«Έχει πολλά mea culpa να πει ο κ. Τσίπρας»

Χαρακτήρισε την απλή αναλογική ως «νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, για την οποία, βέβαια, εμείς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει. Είχαμε πει τα προβλήματα της απλής αναλογικής. Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτά τα κόμματα», ανέφερε, προσθέοντας «κάποιοι δεν μας άκουσαν».

«Τώρα άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ‘mea culpa’, ‘συγγνώμη’ δηλαδή, για την απλή αναλογική. Κοιτάξτε, αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «έχει πολλά mea culpa να πει.Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και τη μαύρη προπαγάνδα, με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία».

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας στην οικονομία»

«Οι πολίτες είπαν ‘όχι’ στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό. Eπιβράβευσαν την ενότητα, τη σκληρή δουλειά, τον τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο και κυρίως το αποτέλεσμα, το μετρήσιμο αποτέλεσμα», δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «καταφέραμε και τηρήσαμε όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις μας, με σημαντικότερες αυτές που είχαμε δώσει για την οικονομία»:

«Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και μειώσαμε φόρους και εισφορές, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Αυτή η μείωση των φόρων συνοδεύθηκε, φίλες και φίλοι, και από μία έκρηξη στις επενδύσεις, που επέτρεψε σήμερα στη χώρα, να έχει πια πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Και αυτό έχει την ξεχωριστή του σημασία, διότι αν δεν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία, δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας και δεν θα υπάρχει επίσης και πλεόνασμα για να στηρίξουμε την υγεία, να στηρίξουμε την παιδεία και να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία σε κάθε απρόοπτο. Και μας έτυχαν πολλά απρόοπτα – όπως ξέρετε – την τελευταία τετραετία».

«Έχουμε κάνει συμφωνία αλήθειας με το λαό»

«Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι πούμε σήμερα είναι μέρος της ‘συμφωνίας αλήθειας’, την οποία καλούμαστε να επανεπιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και προσέθεσε: «Αυτή τη ‘συμφωνία αλήθειας’, η οποία στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στην εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος και πολιτικών εκπροσώπων, δεν είμαι διατεθειμένος να την διαπραγματευτώ.

»Εμείς έχουμε ένα σχέδιο πολύ καλά δουλεμένο για την οικονομία, κοστολογημένο. Γιατί είναι κοστολογημένο; Διότι, πολύ απλά, αποτελεί μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο έχουμε ήδη αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να ξοδέψουμε και να δαπανήσουμε εννέα δισεκατομμύρια την επόμενη τετραετία και να χρηματοδοτήσουμε τις παρεμβάσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί.

»Και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αν πέσουμε έξω, θα πέσουμε έξω προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, ξεπερνούσαμε τους στόχους τους οποίους είχαμε θέσει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτή είναι η διαφορά μας» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε, «κάθε φορά που ξεπερνούσαμε τους στόχους, λέγαμε: ‘πολύ ωραία, έχουμε ένα πλεόνασμα το οποίο είναι πλεόνασμα ανάπτυξης’ – προσέξτε, όχι πλεόνασμα φόρων – εμείς δεν τσακίσαμε τη μεσαία τάξη, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες στους φόρους – ‘αυτό το πλεόνασμα ανάπτυξης να πάμε να το επιστρέψουμε στην κοινωνία και να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι το έχουν περισσότερο ανάγκη’.

»Το κάναμε, παραδείγματος χάρη, λίγο πριν τις εκλογές, με την έκτακτη ενίσχυση για όσους έχει τσακίσει η προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και είπαμε ότι θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτούς τους συνταξιούχους, έως ότου η προσωπική διαφορά αυτή σβήσει.

»Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, φίλες και φίλοι, μιας παράταξης η οποία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και η οποία γνωρίζει ότι για να μοιράσεις τον πλούτο πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις. Εμείς δημιουργούμε πλούτο, νέο πλούτο και στη συνέχεια ερχόμαστε να τον μοιράσουμε δίκαια στην κοινωνία, αλλά να στηρίξουμε και την κοινωνία κάθε φορά που υπάρχει πραγματική ανάγκη».

«Η κάλπη αυτή είναι κρίσιμη – Να μην χαθεί καμία ψήφος»

«Δεν λέμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα, αλλά σίγουρα για ένα πράγμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και το επιβεβαίωσαν οι πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου: η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν το 2019 και τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ότι η κάλπη αυτή «είναι κρίσιμη. Είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος. Διότι ξέρετε πολύ καλά ότι και με την πιθανότητα να βρεθούν στη Βουλή περισσότερα κόμματα, ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνει», προειδοποίησε.

«Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε ένα πολύ ισχυρό ποσοστό. Ένα ακόμα καλύτερο ποσοστό από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για να έχουμε την ισχυρή αυτοδυναμία που – θα επαναλάβω – είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες χρειάζεται η χώρα», όπως είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα συμφωνία στην ΕΕ, που επιτεύχθηκε μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, του νέου πλαισίου των κανονισμών που διέπουν το άσυλο και τη μετανάστευση:

«Για όλα αυτά η Ελλάδα έπαιξε το δικό της ρόλο, αλλά το έκανε από θέση ισχύος, διότι όταν το 2020 κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν τα σύνορά μας ‘σουρωτήρι’, εμείς υψώσαμε τείχος και είπαμε: δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει και ασφαλίσαμε τα σύνορα της πατρίδος μας, τα οποία ταυτόχρονα είναι σύνορα της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις και τα προβλήματα του ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα νέο ΕΣΥ. Θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, γιατί χρειάζονται παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές».

Και ανέφερε πως «θα διοχετεύσουμε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτιάξουμε τα κέντρα υγείας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία μας. Θα στηρίξουμε το θεσμό του Προσωπικού Γιατρού».

Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών: «Μια πραγματική επένδυση στο ΕΣΥ, με πράξεις και όχι με λόγια»

Κατά την επίσκεψή του στο νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τη δυναμική του και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Όπως ανέφεραν στον κ. Μητσοτάκη ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, και ο υπεύθυνος του κέντρου Αριστείδης Γούβαλης, μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν εξεταστεί 845 άτομα, ενώ οι μικροβιολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκεί, μπορούν να ανεβαίνουν στο αποθετήριο του MyHealth.gov.gr

«Όταν έρχεσαι και το βλέπεις εδώ, λες πραγματικά γιατί να πάω σε νοσοκομείο αν έχω μια τέτοια δομή ακριβώς δίπλα μου. Και αυτή είναι η πραγματική επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πράξεις και όχι με λόγια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στην πρωτοβάθμια υγεία», ανέφεραν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποσυμφορούνται και τα νοσοκομεία.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της στέγασης του ιατρικού προσωπικού και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η αλήθεια είναι ότι χωρίς την πρακτική συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οποιοσδήποτε προορισμός και οποιαδήποτε τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να μπορέσει να βρει στέγη για τους γιατρούς», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Γλύφα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο λιμάνι του χωριού, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση