HomeHL-EconomyΕφορία: Ποιες «φορο-προθεσμίες» λήγουν στο τέλος Ιουνίου

Εφορία: Ποιες «φορο-προθεσμίες» λήγουν στο τέλος Ιουνίου

Αφορούν το Ε9, τα μισθωτήρια ακινήτων, το τέλος επιτηδεύματος, την επιστρεπτέα προκαταβολή κλπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σειρά από εκκρεμότητες με την θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου αρκετοί πολίτες. το τέλος του μήνα λήγουν προθεσμίες που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή, μισθωτήρια που έχουν λήξει, εξαιρέσεις από το τέλος επιτηδεύματος, φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Αναλυτικά, έως τις 30 Ιουνίου:

– Γίνεται η καταβολή των προς επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που βεβαιώθηκαν έως και 2.11.2022, από τις χορηγηθείσες ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

– Πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων λύσης μισθώσεων από τους εκμισθωτές, για περιπτώσεις που η συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι τις 31.12.2022.

– Γίνεται η υποβολή ένστασης και δικαιολογητικών τεκμηρίωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, από επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και δεν έλαβαν από την Α.Α.Δ.Ε. μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Μαΐου του τρέχοντος έτους που να τις ενημερώνει σχετικά.

– Πραγματοποιείται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του ν.4307/2014.

– Γίνεται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία (σύσταση, απόκτηση, κ.λπ.) που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2022.

– Πραγματοποιείται η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «myBusinessSupport» της Α.Α.Δ.Ε. των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, για πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του έτους 2022 (και δεδομένων των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26.5.2022 -έναρξη ισχύος του ν. 4935/2022- και έως 31.12.2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος) .

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση