HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Περιφέρειας Κρήτης «Το Δέντρο της Ισότητας»

Με επιτυχία η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Περιφέρειας Κρήτης «Το Δέντρο της Ισότητας»

Μεγάλη συμμετοχή κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Το Δέντρο της Ισότητας» της Μαρίας Μ. Βοζικάκη, που εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του «Περιφερειακού Προγράμματος Ισότητας των Φύλων για την Κρήτη 2023-2025» της Περιφέρειας Κρήτης, του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ) για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των μαθητριών/-τών και των εκπαιδευτικών του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού, του 22ου Νηπιαγωγείου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Χαιρετισμό και σύντομες τοποθετήσεις απηύθυναν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς, Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, η Μερόπη Απελίδου, Αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας, η Βασιλική Πετούση, Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου και μέλος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, η Νικολέτα Ράτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και αναπληρωματικό μέλος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης και η Έλενα Κονιδάκη, νομικός στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Η Αγγελική Ζαχαράτου, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ηρακλείου «με το ένα, με το δυο, την ισότητα ποθώ» ταξίδεψε το κοινό σε μια μαγική περιδιάβαση του παραμυθιού. Η Άννα Στουμπίδη, νηπιαγωγός και διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με ομάδα νηπιαγωγών, αφηγήθηκαν με διαδραστικό τρόπο το παραμύθι και εστίασαν στην παιδαγωγική του αξιοποίηση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συγκίνησαν το κοινό με τη δραματοποίηση του παραμυθιού, υπό το συντονισμό της εκπαιδευτικού της Ε1 τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου, Έφης Καρζή. Τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι του παραμυθιού «Η ευτυχία είναι ο μόνος σκοπός», το οποίο μελοποίησε η μουσικός Ιωάννα Καλαφατάκη. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού και του 22ου νηπιαγωγείου ζωγράφισαν το Δέντρο της Ισότητας και ετοίμασαν κατασκευές, με την υποστήριξη των νηπιαγωγών Ιζαμπέλλας Λιονή, Δέσποινας Γαλανάκη, Ελίνας Ζορμπά και Άννας Στουμπίδη.

parousiasi-30

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Λάμπρος Καμπουράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, η Ειρήνη Χουδετσανάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, ο Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, η Ρένα Παπαδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, η Ασπασία Λουπάκη, Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Πλατανιά και η Εβελίνα Μπάκιντα, Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση