HomeHL-9Ηράκλειο: Ανησυχία από την πτώση σοβάδων από μπαλκόνι στα Καμίνια

Ηράκλειο: Ανησυχία από την πτώση σοβάδων από μπαλκόνι στα Καμίνια

Έπεσε τμήμα μπαλκονιού και στην Αγ. Αικατερίνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά περαστικός ή κάποιο από τα παιδιά που έπαιζαν στο σημείο, όταν χθες το απόγευμα αποκολλήθηκαν και έπεσαν σοβάδες από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή Καμίνια του Ηρακλείου.

Όλα συνέβησαν στην οδό Άνδρου, την ώρα, μάλιστα, που έπαιζαν παιδιά σε απόσταση αναπνοής. Σοβάδες από μπαλκόνια δεύτερου ορόφου έπεσαν στο οδόστρωμα, προκαλώντας την ανησυχία των περιοίκων.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πολεοδομία του δήμου Ηρακλείου, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία, που έσπευσε σήμερα επί τόπου και τοποθέτησε κορδέλες, αποκλείοντας το σημείο, για να μην κινδυνεύσουν άλλοι άνθρωποι. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ήδη αναζητείται ο πληρεξούσιος δικηγόρους των ιδιοκτητών που ζουν στην Γερμανία.

sovas-kaminia1-1152x1536

Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη οι ιδιοκτήτες κτισμάτων να προγραμματίσουν την συντήρησή τους, καθώς οι σεισμοί και οι βροχοπτώσεις έχουν επιδεινώσει την κατάσταση πολλών κτιρίων της πόλης. Τόνισε δε ότι οι ιδιοκτήτες είναι ποινικά και αστικά υπεύθυνοι για ανάλογα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι μόλις προχθές Τετάρτη είχε προηγηθεί άλλο συμβάν, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, όπου τμήμα μπαλκονιού έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο όχημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε τμήμα μπαλκονιού ημιτελούς παλαιού κτίσματος στην οδό Ριζάρη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση