HomeΕΚΛΟΓΕΣΚυριάκος Μητσοτάκης για αποπομπή Πνευματικού: Δεν θα διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στο ΕΣΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης για αποπομπή Πνευματικού: Δεν θα διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στο ΕΣΥ

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξέκαθαρος ως προς την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιδηψό ανακοινώνοντας ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση του κ. Πνευματικού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Παρασκευή, ο Σπύρος Πνευματικός απολογήθηκε εκ νέου για τη δήλωσή του και έκανε γνωστή την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός ανέφερε: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Σημειώνεται ότι η διαγραφή του κ. Πνευματικού από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας τυπικά είναι αδύνατη καθώς οι συνδυασμοί έχουν λάβει έγκριση από το ανώτατο δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει πως εάν η ΝΔ αυξήσει τις έδρες της στην Εύβοια και εκλεγεί ο κ. Πνευματικός θα σπεύσει να παραιτηθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία του και να παραδώσει στο κόμμα την έδρα η οποία θα πάει στην πρώτη επιλαχούσα που σύμφωνα με την λίστα είναι η κυρία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση