HomeΕΚΛΟΓΕΣΤο μήνυμα Τσίπρα από τα Άνω Ιλίσια – «Πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι»

Το μήνυμα Τσίπρα από τα Άνω Ιλίσια – «Πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν φωτοβολίδα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στου Ζωγράφου και τα Άνω Ιλίσια, μετά την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Πάμε στις κάλπες με την αισιοδοξία ότι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να δώσουμε ελπίδα, δικαιοσύνη, προοπτική στην κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο προσέφεραν λουλούδια οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της. περιοχής.

«Πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι», γράφουν τα stories που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook, όπου φαίνονται πολίτες οι οποίοι τον αγκαλιάζουν και του προσφέρουν λουλούδια.

«Έχουμε γίνει πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ξέρουμε με ποια πλευρά είμαστε, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι έχει την αίσθηση πως «έχουμε γίνει πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι», τονίζοντας ότι αυτή τη φορά θα μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα – η υγεία, η παιδεία, η ακρίβεια και οι πλειστηριασμοί.

«Δεν θα συζητάμε για ανοησίες, θα συζητάμε για το ποιες πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν στο αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουν ποιοι είναι στο πλευρό τους» – Η ανάρτηση Τσίπρα

«Στο Λαϊκό νοσοκομείο, κι ύστερα στους δρόμους του Ζωγράφου. Νοσηλευτές και γιατροί. Και πολίτες. Όλοι περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Οι πρώτοι, να κρατήσουν την Υγεία δημόσια, να στηρίξουν το σχέδιο για ένα ισχυρό ΕΣΥ. Οι δεύτεροι, να δώσουν τη μάχη για να μην έχουν δικαίωμα στη ζωή μόνο όσοι έχουν οικονομική ευχέρεια».

«Ξέρουν ποιοι είναι στο πλευρό τους. Ξέρουν ποιοι έχουν διαλέξει την πλευρά των πολλών. Η δίκαιη κοινωνία δεν είναι σύνθημα. Είναι ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Νέα κάλπη η 25η Ιουνίου»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη.

Επανέλαβε τις αιχμές του κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές της απλής αναλογικής χάθηκε η ιστορική ευκαιρία, «γιατί την ώρα που εμείς δίναμε το χέρι της συνεργασίας στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και μας ένοιαζε πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και τι θα γίνει για τον τόπο, αυτοί ήθελαν αυτό το χέρι να το κόψουν αν ήταν δυνατόν και έκαναν μονομέτωπο αγώνα σε εμάς και άφηναν ανενόχλητο τον κ. Μητσοτάκη».

«Πέρασε αυτή η περίοδος, τώρα έχουμε μια νέα εκλογική μάχη», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τα κυβερνητικά σχέδια που αντιπαρατίθενται σε αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση είναι αυτό της ΝΔ, «που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια και θέλει να συνεχίσει έτσι, και το εναλλακτικό είναι αυτό που έχουμε εμείς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν φωτοβολίδα»

«Δεν βλέπω καμία άλλη πολιτική δύναμη να καταθέτει εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης», υποστήριξε εκ νέου, σημειώνοντας υπαινικτικά για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη πως «έχουν σχέδια – πώς θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους απαντάμε: Δεν είναι εύκολο να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία και τα λαϊκά συμφέροντα».

Τόνισε ότι στις 25 Ιουνίου «πρέπει να βάλουμε πάνω τις ζωές μας, τις ανάγκες μας και να σταματήσουμε αυτή την πορεία διάλυσης και κοινωνικής λεηλασίας».

Είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απόλυτα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο», «δίνει δύναμη στην κοινωνία» και συνοψίζεται στα εξής:

«Αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών και ρύθμιση των χρεών, στήριξη της παιδείας, της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας».

Σχολίασε, επίσης, ότι «τα παπαγαλάκια θα πουν πάλι ότι το πρόγραμμά μας κοστίζει ακριβά, αλλά όταν τους είπα να πάμε να μετρηθούν τα προγράμματά μας στο ΓΛΚ, αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο»

«Βλέπουμε αυτά που κρύφτηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, βλέπουμε τι σημαίνει διάλυση του ΕΣΥ, βλέπουμε πώς έχει απαξιωθεί η ανθρώπινη ζωή, τι σημαίνει να έχεις μια κυβέρνηση που έχει επενδύσει στο να δίνει φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους και να λεηλατεί τη μεσαία τάξη και τα νοικοκυριά με υψηλή έμμεση φορολογία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και τόνισε ότι σπαταλήθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια σε «ημέτερους», κλειστούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις και επιδοτήσεις, «για να κρατάνε ψηλά τις τιμές τα καρτέλ της ενέργειας, της διύλισης και των σούπερ μάρκετ και βλέπουμε τώρα πόσο γυμνή είναι η χώρα από δημόσιες υποδομές για να στηρίξουμε την ανθρώπινη ζωή».

Ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αύξηση των μισθών, με μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ και πλαφόν στα κέρδη των καρτέλ τής ενέργειας και της διύλισης.

«Αφήστε τα ‘απρόσμενα’ κέρδη, τα απρόσμενη κέρδη έχουν απρόσμενη φορολόγηση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ενώ η Κομισιόν είχε συμβουλέψει τις χώρες να μειώσουν τον ΦΠΑ, αρνήθηκαν μόνο η Σλοβακία, η Μάλτα και η Ελλάδα και πως η χώρα μας το έκανε «για να βγάζει 6 δισ. περισσότερα δημόσια έσοδα τους τελευταίους 16 μήνες, για να δίνει στοχευμένες επιδοτήσεις, τα οποία δεν πηγαίνουν στην τσέπη του πολίτη, αλλά στις εταιρείες των καρτέλ της ενέργειας, της διύλισης και της εφοδιαστικής αλυσίδας για να κρατάνε ψηλά τις τιμές».

«Το colpo grossο Μητσοτάκη»

Μίλησε για «colpo grossο» Μητσοτάκη, για τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος. Και τόνισε πως τώρα που η Κομισιόν είπε ότι πρέπει να τελειώσουν οι επιδοτήσεις, όταν γίνει αυτό, «ο Μητσοτάκης απλά θα τις κόψει, γιατί θα έχει εκλεγεί, θα έχει φύγει από την κάλπη και δεν θα έχει να δώσει λογαριασμό».

Τέλος, προειδοποίησε ότι «επίκειται τσουνάμι πλειστηριασμών αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική τής απόλυτης άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μεταφοράς περίπου 700.000 ενυπόθηκων δανείων αξίας 40 δισ. από τις τράπεζες στα funds».

Και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με σχέδιο ρύθμισης, προστασίας της πρώτης κατοικίας, αναστολής πλειστηριασμών για αξία μέχρι 300.000, μέχρι να εφαρμοστεί το συνολικό σχέδιο, που υποχρεώνει τους πιστωτές να πάρουν τη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση