HomeCity GuideΠαρουσιάζεται το βιβλίο «Κείμενα» του Γιάννη Τσουκάτου

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κείμενα» του Γιάννη Τσουκάτου

Στις 9 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στo πλαίσιο του διημέρου Books & Beer, που διοργανώνεται από τη συλλογικότητα για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο “Terra Verde” θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Τσουκάτου «Κείμενα», την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πάρκο πίσω από το Ωδείο..

Το βιβλίο περιέχει δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο από το 1994 μέχρι το 2021, που αφορούν στην Αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την πόλη, αλλά και το ρατσισμό, την αλληλεγγύη, τα κινήματα πόλης. Κείμενα που άξιζε να συγκεντρωθούν και να πάρουν τη μορφή βιβλίου, αφού συνδέονται με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των τελευταίων χρόνων στην πόλη μας.

kimena

Δεν είναι απλά μια καταγραφή απόψεων πάνω στα γεγονότα αυτών των 26 ετών, αλλά τα κείμενα αυτά είναι μέρος της ιστορίας του κινήματος των Χανίων, με τον τρόπο που τα βίωσε ο ίδιος συμμετέχοντας στα κοινωνικά δρώμενα μέχρι και σήμερα. Αρχιτέκτων ο ίδιος και υμνωδός σπιτιών λιτών, όπως εκείνα των μακρινών χρόνων που τα χαρακτήριζε ο σωστός προσανατολισμός και η εγγενής βιοκλιματική δομή.

Συγγραφέας και ποιητής συνάμα, καθώς ο πεζός λόγος του συνηχεί, κάποτε, με τον ενδογενή ρυθμό της αρμονίας.

Ταγμένος στο δρόμο της αλληλεγγύης προς το πρόσωπο, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Ο ίδιος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως συγγραφέας, έχει όμως την αγωνία τα κείμενά του να συμβάλουν στο διάλογο που αναπτύσσεται για τις διεκδικήσεις στην πόλη.

Για εμάς δεν έχει καμία σημασία πώς βλέπει τον εαυτό του, αφού τα κείμενά του επιτελούν τον στόχο που ο ίδιος έχει βάλει, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και διαφωτιστικά, με κατανοητά και στέρεα επιχειρήματα, σε θεμελιώσεις έννοιες υπέρ του ανθρώπου απέναντι στην αλλοτρίωση, τη φθορά και τον εξωραϊσμό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σάμυ Αλεξανδρίδης (Κοινωνιολόγος)

Μάνος Φραγκάκης (Γιατρός)

Μπάμπης Λουτσέτης (Πολιτικός Μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος)

Συντονισμός: Βαγγέλης Μαρκάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση