HomeΕΛΛΑΔΑΔίκη Άλκη Καμπανού – Τι είπε ο εισαγγελέας για 10ο κατηγορούμενο

Δίκη Άλκη Καμπανού – Τι είπε ο εισαγγελέας για 10ο κατηγορούμενο

«Μαινόμενος σαν ταύρος όρμησε με το φονικό του όπλο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνεται, σήμερα, η αγόρευση της εισαγγελέως -η οποία συνεχίζει να αναπτύσσει την πρότασή της- στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η αγόρευση της εισαγγελέως είναι καταπέλτης για τους 12 οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου. Την Τρίτη η εισαγγελέας έκανε λόγο για μια οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση, ενώ σήμερα επανέλαβε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο εις βάρος των θυμάτων.

Σύμφωνα με το thestival, σχολιάζοντας την κατάθεση της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση, η εισαγγελέας ανέφερε πως οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιμετώπισαν την κατάθεση της ιατροδικαστού «λες και η κυρία Κοβάτση βασιζόταν σε αποκυήματα της φαντασίας της» και είχε βγάλει «αυθαίρετα συμπεράσματα». Όπως πρόσθεσε, υπήρξε διάσταση απόψεων με τους τεχνικούς συμβούλους που είχαν καλέσει για κατάθεση οι δικηγόροι των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα μίλησε και για τον φίλο του Άλκη που τραυματίστηκε κατά την επίθεση, λέγοντας ότι «υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος».

«Η υπεράσπιση εστίασε στην πρόθεση. Οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση για απλή σωματική βλάβη, που όμως τυχαίως κατέληξε σε επικίνδυνη βαριά. Χτύπημα που στοχεύει στη βουβωνική χώρα αποδεικνύει τον ανθρωποκτόνο δόλο του δράστη. Επιχείρησαν να σκοτώσουν και τους φίλους του Άλκη», τόνισε. Όπως είπε, επρόκειτο για άνανδρη επίθεση.

Εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ο φίλος του τον είδε να ξεψυχά, ήθελε να βρεθούν οι δράστες

Αναφορικά με την κατάθεση του φίλου τού Άλκη, η εισαγγελέας δήλωσε: «Ήταν αυτός που βρισκόταν δίπλα του και τον είδε να ξεψυχά. Ο Α. πονούσε και υπέφερε. Ήθελε δικαίωση, ήθελαν να βρεθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, αυτοί που κατάφεραν να σκοτώσουν τον κολλητό του. Δεν τον ενδιαφέρει που ο ίδιος πονά, ο πόνος της ψυχής του είναι βαρύτατος, γι’ αυτό δεν θέλει να μιλήσει στην ιατροδικαστή, γιατί το θεωρεί περιττό».

Μιλώντας για τον 10ο κατηγορούμενο, η κυρία Κλιάμπα επισήμανε ότι «μαινόμενος σαν ταύρος όρμησε με το φονικό του όπλο».

Όπως σημειώνει το thestival, για το δρεπάνι ανέφερε πως αποδείχθηκε «ανεπιτυχής και αβάσιμη η προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει ότι το δρεπάνι λερώθηκε από τη λίμνη αίματος».

Έκανε λόγο για μανία, μίσος και ανελέητη επίθεση «χτυπώντας ξανά και ξανά με άκρατη βία για να αφαιρέσουν όσο περισσότερες ζωές των αιώνιων εχθρών μπορούσαν».

«Χτυπούσαν ένα κεφάλι βάναυσα και με μανία όπως χτυπούσαν την μπάλα στο γήπεδο», περιέγραψε.

Η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση