HomeHL-9Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Κατατέθηκε το αίτημα για αναβολή από τους δικηγόρους του 36χρονου

Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Κατατέθηκε το αίτημα για αναβολή από τους δικηγόρους του 36χρονου

Βελτιωμένη η υγεία του ζευγαριού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατατέθηκε το αίτημα για τρίμηνη αναστολή της ποινικής διαδικασίας από τους δικηγόρους του 36χρονου που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του σε γειτονιά του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από την πρώτη στιγμή οι δικηγόροι του 36χρονο διαπίστωσαν πως υπάρχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα που πρέπει να διερευνηθεί με αποτέλεσμα να κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Χθες, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, κατέθεσε το αίτημα το οποίο συνοδεύτηκε από πραγματογνωμοσύνη τεχνικού συμβούλου και αναμένεται πλέον το δικαστήριο να αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό.

apopeira-anthropoktonias-hrakleio

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ανακριτής και εισαγγελέας πήγαν στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να δουν τον 36χρονο δράστη ενώ στο πλευρό του ήταν και οι δικηγόροι του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 36χρονος φέρεται να άκουσε τις ποινικές διώξεις χωρίς καμία απολύτως αντίδραση δείχνοντας πως δεν έχει καταλάβει τα όσα έχουν συμβεί.

Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και απείθεια.

Στη συνέχεια ο 36χρονος πήρε προθεσμία για την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθεί.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του μετά από μία συζήτηση που είχαν μαζί του κατάλαβαν πως η κατάσταση της ψυχικής του υγείας χρήζει εξέτασης.

apopeira-anthropoktonias-hrakleio-4

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του ζευγαριού

Στην Χειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται η 36χρονη που το βράδυ της Κυριακής δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από το χέρι του αρραβωνιαστικού της.

Στην ίδια κλινική, αλλά σε διαφορετικά δωμάτια, νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο 36χρονος δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και οι δύο φέρουν σημάδια βελτίωσης στην υγεία τους έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μάλιστα, προχθές οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στην 36χρονη από τη ΜΕΘ.

apopeira-anthropoktonias-hrakleio-3

Δεν υπήρξε καυγάς

Στην πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς η 36χρονη ανέφερε πώς δεν είχε προηγηθεί καυγάς και ότι απλώς βλέπανε μία ταινία.

Μάλιστα, ο αρραβωνιαστικός της βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ άρχισε να την χτυπά.

Η ίδια κατάφερε μετά από πολλαπλά χτυπήματα να ξεφύγει από τα χέρια και να ζητήσει βοήθεια από την γειτονιά.

apopeira-anthropoktonas-hrakleio-2

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή του Κορώνη Μαγάρα. Χωρίς να συμβεί τίποτε απολύτως και ενώ οι δυο τους κάθονταν στον καναπέ ο 36χρονος παίρνει ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτυπά με 14 μαχαιριές την 36χρονη.

Η άτυχη γυναίκα κατάφερε και βγήκε έξω από το σπίτι, μέσα στα αίματα, ζητώντας βοήθεια.

Γείτονες που άκουσαν τον καβγά του ζευγαριού, ειδοποίησαν τις αρχές.

Όταν ο 36χρονος είδε τη σύντροφό του μέσα στα αίματα, με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίσθηκε στην κοιλιά και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομίας.

Την ίδια ώρα τη φωτιά που έβαλε ο 36χρονος κατάφεραν και έσβησαν οι γείτονες οπότε δεν χρειάστηκε η συνδρομή των δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση