HomeHL-SportsΟΦΗ: Ο Ανδρέας Καρώ πήγε, ποδοσφαιρικά, «γυμνάσιο» στην Αγγλία, «λύκειο» στην Ιταλία και «πανεπιστήμιο» στην Κύπρο

ΟΦΗ: Ο Ανδρέας Καρώ πήγε, ποδοσφαιρικά, «γυμνάσιο» στην Αγγλία, «λύκειο» στην Ιταλία και «πανεπιστήμιο» στην Κύπρο

Ο Ανδρέας Καρώ που θα συνεχίσει στον ΟΦΗ έβγαλε την ποδοσφαιρική του «εφηβεία» στη Νότιγχαμ Φόρεστ, «ανδρώθηκε» στη Σαλερνιτάνα και προέρχεται από μία διετία όπου ήταν «κολόνα» στον ΑΠΟΕΛ. Τα αγαπημένα του κουπέπια και το ίνδαλμά του Σέρχιο Ράμος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα μπήκε από σήμερα (7/6) ο Ανδρέας Καρώ, καθώς ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ για την απόκτησή του.

Το deal αφορά μεταγραφή καθώς ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός είχε συμβόλαιο με τον «Θρύλο» ως το επόμενο καλοκαίρι, ενώ με τους Κρητικούς θα υπογράψει μέχρι εκείνο του 2025.

Ετσι στο «Γεντί Κουλέ» επένδυσαν πάνω σε έναν παίκτη που βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, ήταν βασικός σε ένα club με πρωταγωνιστικούς στόχους και πρόκειται για ενεργεία διεθνή.

Ας τον γνωρίσουμε βήμα-βήμα, από το 1 μέχρι και το 10.

1) Ο πατέρας του είναι από την Αμμόχωστο, η μητέρα του από τη Λευκωσία και εκείνος μεγάλωσε στον Στρόβολο.

Ξεκίνησε την μπάλα σε ηλικία μόλις επτά ετών από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, συνέχισε σε άλλες του νησιού (π.χ. Ολυμπιακός ΛευκωσίαςΑνόρθωση) και στα 15 του μπήκε στο αεροπλάνο και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Νότιγχαμ Φόρεστ.

2) Στην αγγλική ομάδα τον είδαν εν δράση σε ορισμένα ματς της Εθνικής Παίδων και αρχικά τον προσκάλεσαν για δοκιμή. Υστερα από μερικές προπονήσεις «άναψαν το πράσινο φως» ώστε να μείνει και έφηβος βρέθηκε μόνος του στη χώρα, ενώ δεν ήξερε ούτε αγγλικά.

Ωστόσο εγκλιματίστηκε, πήγε εκεί σχολείο και το 2015, στα 19 του, υπέγραψε στους «reds» το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

3)Το 2017 επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού, όπου μεταξύ άλλων παραχωρήθηκε δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα και την Πάφο, ενώ ενδιάμεσα ήταν «μόνιμος» σε όλες τις «μικρές» Εθνικές του νησιού.

Μέχρι που φτάσαμε στο 2019, όπου η Λάτσιο τον απέκτησε με μεταγραφή όταν και έδωσε περίπου 200.000 ευρώ στους «γαλάζιους».

4) Από την «αιώνια πόλη» συνέχισε για 1,5 σεζόν στη Σαλερνιτάνα ως δανεικός και η Serie B ήταν για εκείνον ένα «μεγάλο σχολείο». Εκανε πολύ καλές εμφανίσεις, «ψήθηκε» που λέμε και δεν είναι τυχαίο πως από το 2019 άρχισε να συμπεριλαμβάνεται και στις κλήσεις της Ανδρών.

Τον Ιανουάριο του 2021 αποφασίστηκε από κοινού να συνεχίσει, με ανάλογο καθεστώς, στην πρώτη πορτογαλική κατηγορία και την Μαρίτιμο.

Στη Μαδέιρα όμως όλα του πήγαν στραβά. Βρισκόμασταν στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, για περίπου δύο σερί μήνες ήταν μόνος κλεισμένος στο σπίτι, δεν έπαιξε πολύ και στις αρχές του καλοκαιριού του 2021 έμεινε ελεύθερος.

Ισως η μόνη του ευχάριστη ανάμνηση από τη χώρα της Ιβηρικής να είναι η φανέλα που πήρε από τον Γιαν Φερτόνγκεν, ύστερα από ένα παιχνίδι με την Μπενφίκα όπου και έπαιζε τότε ο διεθνής Βέλγος κεντρικός αμυντικός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση