HomeHL-WorldΝέες απειλές από Μεντβέντεφ: Η Ουκρανία φαίνεται πως αντεπιτίθεται

Νέες απειλές από Μεντβέντεφ: Η Ουκρανία φαίνεται πως αντεπιτίθεται

Η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει με επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επίθεση της χώρας του στην Ουκρανία προέτρεψε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη (7/6) ο Μεντβέντεφ, φαίνεται πως η Ουκρανία έχει εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της και ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει με τη δική της επίθεση μόλις απωθήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.

«Ο εχθρός έχει εδώ και καιρό υποσχεθεί μια μεγάλη αντεπίθεση. Και φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει κάτι», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, που τώρα είναι αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Πρέπει να σταματήσουμε τον εχθρό και μετά θα εξαπολύσουμε επίθεση», σημείωσε ακόμη ο Μεντβέντεφ.

Σοϊγκού: Η Ρωσία απέκρουσε την ουκρανική αντεπίθεση

Πάντως, την Τρίτη 6 Ιουνίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του απέκρουσαν τις τρεις πρώτες ημέρες αντεπίθεσης που εξαπέλυσε η Ουκρανία, όπου στις μάχες που διεξήχθηκαν σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 3.700 Ουκρανοί στρατιώτες.

Ο Σοϊγκού προέβαλε τους ισχυρισμούς αυτούς σε μια ασυνήθιστα λεπτομερή ανακοίνωση που αναφέρεται στις υποτιθέμενες απώλειες και στις δύο πλευρές. Η Ουκρανία έχει συντηρήσει μια σκόπιμη ασάφεια σχετικά με το αν η αναμενόμενη από καιρό αντεπίθεσή της βρίσκεται σε εξέλιξη και το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο πεδίο της μάχης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση