HomeHL-WorldΕφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Εφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη

«Τα συστήματα θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια εφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη προχώρησε στενός συνεργάτης του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ.

Τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα μπορούσαν να είναι αρκετά ισχυρά για να «σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους» μέσα σε μόλις δύο χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ματ Κλίφορντ, σύμφωνα με την Mirror.

Ο Ματ Κλίφορντ είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές όπως οι κυβερνοεπιθέσεις ή η δημιουργία βιο-όπλων.

Προειδοποίησε για την ανάγκη η ανθρωπότητα να βρει έναν τρόπο να ελέγξει την επεκτεινόμενη τεχνολογία, λέγοντας στο TalkTV: «Μπορεί να υπάρξουν πολύ επικίνδυνες απειλές για τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους».

Ο κ. Κλίφορντ, ο οποίος προεδρεύει της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Προηγμένης Έρευνας και Εφεύρεσης (Aria), είπε ότι αυτό «ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας», αλλά είναι μια πραγματική ανησυχία.

Και πρόσθεσε: «Εάν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα δημιουργήσει μια πιθανότητα για κάθε είδους κινδύνους τώρα και στο μέλλον – είναι σωστό ότι θα πρέπει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής».

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση