HomeHL-9Στην Κρήτη ο Τσίπρας: Μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση στο νησί

Στην Κρήτη ο Τσίπρας: Μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση στο νησί

Τριήμερη περιοδεία στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τις δυο από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου ήταν υποψήφιος εκτός από συμβολική είναι και ουσιαστική καθώς με την επιλογή του Ρεθύμνου δείχνει αποφασισμένος να δώσει σκληρά τη μάχη της Κρήτης η οποία βάφτηκε για πρώτη φορά μπλε απ’ άκρη σ’ άκρη ενώ βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα κάνει τριήμερη περιοδεία στο νησί ενώ θα είναι και μια από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του την τελευταία εβδομάδα.

Η άλλη περιφέρεια που επέλεξε ο δυτικός τομέας της Αθήνας ήταν επίσης πολύ προβληματικός για τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα είχε δράσεις σε Αιγάλεω, Νίκαια και Κερατσίνι.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προχώρησε τελικά σε άλλες αλλαγές στις λίστες του κόμματος παρά το ότι είχε δεχθεί εισηγήσεις να προκαλέσει ένα μικρό εσωκομματικό σοκ, κόβοντας από τα ψηφοδέλτια στελέχη που με τις δηλώσεις τους δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στις προηγούμενες κάλπες. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως δεν είναι η ώρα για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, καθώς ήταν βέβαιο πως θα υπήρχαν αντιδράσεις με κίνδυνο να ξεσπάσει ένας ακόμη γύρος εσωστρέφειας.

Περιοδεία Τσίπρα σε Β’ Θεσσαλονίκης και Κατερίνη

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις περιοδείες του, στη Β’ Θεσσαλονίκης και στην Κατερίνη όπου θα συνομιλήσει με πολίτες αλλά και με φορείς ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική εκδήλωση για την Οικονομία, στην οποία θα μιλήσουν εκτός από τον ίδιο, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Γι’ αυτό το λόγο είχαν χθες στην Κουμουνδούρου αλλεπάλληλες συσκέψεις καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση με την οικονομία, κατηγορώντας τη ΝΔ με αφορμή δηλώσεις στελεχών της ότι υπερασπίζεται φόρους όπως οι έμμεσοι φόροι που είναι γνωστό και το παραδέχονται όλοι ότι είναι οι πιο άδικοι φόροι.

«Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα η επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους ως ποσοστό του εισοδήματος είναι μεγαλύτερη, ότι όταν οι τιμές διπλασιάζονται και ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι πολίτες πληρώνουν διπλάσιο ΦΠΑ;» σημείωνε στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου καταλήγοντας πως το κράτος για το 2022 εισέπραξε πάνω από 4 δις ευρώ περισσότερα από το 2021 από τον ΦΠΑ

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση