HomeHL-GreeceΚυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

«Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα» υπογραμμίζεται στην ελληνική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει την υπόθεση μεταφοράς των μεταναστών σε ασφαλές μέρος, καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στην ελληνική πλευρά. Τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, η ανακοίνωση απηχεί το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Εξελίξεις στον Έβρο

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση