HomeHL-9Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα της Άλγεβρας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Δείτε τα θέματα που έπεσαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου στο μάθημα των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα.

Για να διαβάσετε τα θέματα του μαθήματος, πατήστε ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι, την προηγούμενη Πέμπτη (1η Ιουνίου) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στο μάθημα «Νέα Ελληνικά».

 

Στην «αρένα» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Οι φετινές αλλαγές

Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένονται για τις φετινές Πανελλαδικές, πέραν της αλλαγής του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, αλλά και της υποβολής μηχανογραφικού σε μία φάση. Στο μηχανογραφικό δελτίο θα υπάρχουν 452 τμήματα, δύο περισσότερα από πέρυσι (και τα δύο στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, από φέτος το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πέρυσι.

Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι μεγάλος και κυρίως για τις υψηλόβαθμες σχολές και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα οδηγήσει χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων και θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκπαιδευτικές επιλογές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023 για τα ΕΠΑΛ είχαμε την Πέμπτη 1η Ιουνίου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν χθες και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ θα συνεχίσουν με τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Περίπου 90.000 υποψήφιοι έχουν λάβει θέσεις στα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές, διεκδικώντας τις 68.574 θέσεις στα ΑΕΙ της Ελλάδας. Φέτος, θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος, σχετικά νωρίς.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το διάστημα 2 – 12 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 1 μέχρι 16 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση