HomePost ItΟ Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου γα τη μη ένταξη της επέκτασης του νοσοκομείου στο Ταμείο Ανάπτυξης

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου γα τη μη ένταξη της επέκτασης του νοσοκομείου στο Ταμείο Ανάπτυξης

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για την μη ένταξη της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο Ταμείο Ανάκαμψης εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στις 17/2022 ο τότε υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης ανακοίνωσε από τον Άγιο Νικόλαο ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης την επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στις 11/1/2023 το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου αποφάσισε ομόφωνα (με τη σύμφωνη γνώμη και του εκπροσώπου των ιατρών και του εκπροσώπου των εργαζομένων) την υποβολή πρότασης για την επέκταση (τρίτη φάση) του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για κάλυψη επιτακτικών αναγκών με προϋπολογιζόμενο τελικό κόστος μελέτης περίπου 800.000 ευρώ, προϋπολογιζόμενο τελικό κόστος κατασκευής περίπου 5.000.000 ευρώ και σύνολο προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ.

Στις 25/1/2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός παρουσίασε στο Ηράκλειο το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Έργων για την Κρήτη ως το 2030, στο οποίο περιλαμβανόταν στο φάκελο των έργων για τη δημόσια υγεία, η επέκταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Στις 19/5/2023 από τη ΔΥΠΕ Κρήτης εκδόθηκε δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε τα παρακάτω: «Η 7η Υ.Πε. Κρήτης με περηφάνια ανακοινώνει την ένταξη πρόσθετων έργων στη χρηματοδότηση από το  Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα Νοσοκομεία της Κρήτης, σε συνέχεια της χθεσινής απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη.»

Στον κατάλογο των έργων για τα Νοσοκομεία της Κρήτης που με την απόφαση του αν. υπουργού Οικονομικών εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο ταμείο ανάκαμψης  δεν περιλαμβάνεται η επέκταση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ενώ αντιθέτως περιλαμβάνεται η επέκταση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με προϋπολογισμό 8.363.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αναμένουμε από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να σπάσει τη σιωπή της για το θέμα και να ενημερώσει ποιος ευθύνεται που παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες τελικά το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των έργων που εντάσσονται για χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

Ζητούμε να υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης και να περιληφθεί στο σχετικό κατάλογο για χρηματοδότηση το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση