HomeHL-TOPΔολοφονία στο Μπαλί: Τι είπε η σύζυγος του 49χρονου- «Δεν έχω τι να πω στα παιδιά μου»

Δολοφονία στο Μπαλί: Τι είπε η σύζυγος του 49χρονου- «Δεν έχω τι να πω στα παιδιά μου»

Αναβιώνει η υπόθεση στο Εφετείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 49χρονου κυνηγού από κτηνοτρόφο στο Μπαλί Ρεθύμνου το Νοέμβριο του 2019.

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο αδερφός του θύματος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του 49χρονου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν ενώ για τον κατηγορούμενο είπε ότι ήταν οξύθυμος και θρασύ, ότι γνωρίζονταν με τον κατηγορούμενο αλλά δεν υπήρχαν οικογενειακές διαφορές.

Στην συνέχεια κατέθεσε η γυναίκα του 49χρονου η οποία με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τον πόνο που βιώνει και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έφτασαν ως εκεί τα πράγματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω τι να πω στα παιδιά μου. Δεν έχω απαντήσεις γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος».

Τελευταίος μάρτυρας κατέθεσε ο ανιψιός του κατηγορούμενου λέγοντας ότι ο θείος του ήθελε να τα έχει καλά με όλους και δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έφταιξε.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και ποινή 3 ετών και 3 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 49χρονος σήμερα κατηγορούμενος, επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι ήταν σε άμυνα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019.

Ο κυνηγός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 45χρονο τότε κτηνοτρόφο, όταν τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καβγάς.

Προφανώς θύτης και θύμα γνωρίζονταν καθώς ήταν κάτοικοι του ίδιου χωριού.

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος προανακριτικά ισχυριζόταν ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε ενώ η πλευρά του θύματος κάνει λόγο για ακριβώς το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση