HomeΚΡΗΤΗΔήμος Χερσονήσου: Θεσμός οι εκδηλώσεις Πολιτισμού που αγκάλιασε η τοπική κοινωνία

Δήμος Χερσονήσου: Θεσμός οι εκδηλώσεις Πολιτισμού που αγκάλιασε η τοπική κοινωνία

Σέγκος : Προσήλωση στην ανάδειξη του Πολιτισμού με πλούσιες εκδηλώσεις που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία πλήθους κόσμου έπεσε η αυλαία των δράσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου για την περίοδο 2022 – 2023 και αμέσως τη σκυτάλη παίρνει νέος κύκλος πλούσιων εκδηλώσεων με τα «Καλοκαιρινά Ραντεβού 2023».

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρώην Αγγλικανική Εκκλησία ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της ΚΕΔΧ, τους εθελοντές και τους συμμετέχοντες στα δωρεάν προγράμματα της ΚΕΔΧ, δήλωσε : «Δημιουργήσαμε ένα πλούσιο πολιτιστικό ρεύμα που αγκάλιασε η τοπική κοινωνία. Αυτή η ανταπόκριση, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, μας γεμίζει κουράγιο και μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια. Μας εμπνέει για να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με στοχοπροσήλωση τον Πολιτισμό, για να εμπλουτίσουμε περισσότερο τις δράσεις μας και να φέρουμε κοντά την τοπική κοινωνία με τον Πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τη σεζόν 2022 – 2023 από την Κ.Ε.Δ.Χ. στον Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα : μαθήματα φυσικής αγωγής και αυτοάμυνας για όλες τις ηλικίες, χορευτικής γυμναστικής για ενήλικες, γκολφ για ενήλικες και παιδιά από έξι ετών, Δημοτικής Χορωδίας με τμήμα παιδικό – εφηβικό και τμήμα ενηλίκων, επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου.

Ακολούθησε συναυλία από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Χερσονήσου και μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις των συμμετεχόντων καθώς και των εκπαιδευτών τους στις δωρεάν δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

«Με άξονα τον Πολιτισμό, η διαμόρφωση στρατηγικής έχει ως στόχο να φέρει τον Πολιτισμό στο επίκεντρο των σύγχρονων κοινωνιών, να τον επανασυνδέσει με την κοινωνία και την οικονομία και να τον καταστήσει κοινό κτήμα όλων ως ουσιαστικό μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής»
, πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Στο μεταξύ, για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΚΕΔΧ διοργανώνει «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου» με δεκάδες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε συνδιοργάνωση με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου 2023» θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση