HomeΕΛΛΑΔΑΑπαλλαγή πρότεινε η εισαγγελέας για τον πρώην ντράμερ λόγω αμφιβολιών και παραγραφής

Απαλλαγή πρότεινε η εισαγγελέας για τον πρώην ντράμερ λόγω αμφιβολιών και παραγραφής

Τι έγινε στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για δυο από τις τέσσερις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007 -2015, πρότεινε πριν από λίγο για τον 70χρονο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αγορεύοντας στη δίκη του μουσικού.

Αντίθετα, με την πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθεί ένοχος ο μουσικός για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους (πλημμέλημα) σε ό,τι αφορά στις άλλες δυο καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του. Ωστόσο, όπως ανέφερε οι πράξεις αυτές έχουν πλέον υποπέσει σε παραγραφή.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στις καταθέσεις των κοριτσιών που σήμερα είναι ενήλικες και το 2022 είχαν καταγγείλει τον μουσικό ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικες και ενώ βρίσκονταν σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας. «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις. Δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη στις μαρτυρίες των παιδιών για να τις αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Μάλιστα, κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους γονείς των κοριτσιών που κατέθεσαν στη δίκη και οι οποίοι σε γενικές γραμμές είχαν αντιληφθεί, όπως είπαν, ότι κάτι έτρεχε με τη συμπεριφορά του μουσικού σε σχέση με τα παιδιά, πλην όμως τότε κανείς δεν έκανε τίποτα. «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο, να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της η εισαγγελέας και σε άλλη σημείο αυτής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ανακύπτουν κατά την αποδεικτική διαδικασία λόγω του χρόνου που έχει μεσολαβήσει από τα καταγγελλόμενα γεγονότα. «Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό, όταν έχουμε να προσεγγίσουμε πράξεις με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση μόνο με μαρτυρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Γιαννόπουλος έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη δικογραφία αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος στην απολογία του στη δίκη του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που το αποδίδονται και εν ολίγοις υποστηρίξει πως οι χειρονομίες του προς τα παιδιά και τα παιχνίδια τους στη θάλασσα είχαν παρεξηγηθεί από εκείνα. Πάντως, ο γνωστός μουσικός τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία ένοχος, για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού στον Ωροπό. Το Εφετείο του είχε επιβάλλει κάθειρξη πέντε ετών, ενώ του είχε αναγνωρίσει δυο ελαφρυντικά.

Τώρα, η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις τέσσερις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών συνεχίζεται αυτή την ώρα με αγορεύσεις των συνηγόρων των δυο πλευρών, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται – το πιθανότερο αύριο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση