HomeΚΡΗΤΗΣτήριξη των δράσεων του προγράμματος «ΕΥ ΖΩΩΝ»

Στήριξη των δράσεων του προγράμματος «ΕΥ ΖΩΩΝ»

Από την Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις διήμερες εκδηλώσεις του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Μεταξοχωρίου που αφορούν στο πρόγραμμα «ΕΥ ΖΩΩΝ», που πραγματοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Στόχος των δράσεων η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και σε θέματα αγωγής υγείας.

odond-monada-1

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων,  ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σπύρος Μανουσάκης, η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Γιούλη Αλεξίου, ο αθλητής ΑμεΑ Μανόλης Γιακουμάκης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και ο  εκπρόσωπος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Αντωνακάκης.

odond-monada

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της δράσης. Μάλιστα ο κ. Πιτσούλης ανέφερε, ότι, ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης καθώς δίνει κίνητρα, παρακινεί και ενθαρρύνει όλους. Επεσήμανε τέλος στους μικρούς μαθητές , τη σημαντικότητα που διαδραματίζει η πρόληψη καθώς συμβάλλει στην προφύλαξη της υγείας και τους προέτρεψε να επισκεφθούν την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης που βρισκόταν σχολείο τους .

snapseed_1

Από την πλευρά του ο αθλητής ΑμεΑ Μανώλης Γιακουμάκης,  με σημαντικές διακρίσεις στον ακοντισμό, συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και μέσα από διαδραστικά  παιχνίδια σχετικά με τον ακοντισμό, βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν ότι ο αθλητισμός είναι το μέσο, που γκρεμίζει τα στερεότυπα και παρέχει τη δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση