HomeΕΚΛΟΓΕΣΕισήγηση Διακομματικής: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων

Εισήγηση Διακομματικής: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων

Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη για πιθανό debate αρχηγών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργειο Εσωτερικων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (1/6) στις 11 το πρωί σχετικά με το εάν θα πραγματοιηθει ή όχι debate.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γενικος Διευθυντης της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επι του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ το απέρριψε λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει η Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος, για την λήψη αποφάσεων, για τους ορους της τηλεμαχίας.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικων (και του επικράτειας) να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτη από τα κόμματα και αναμένεται ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως προχώρησε σε γνωμοδότηση μετά από email που έλαβε από τη ΝΔ, το οποίο ωστοσο ήταν- όπως υποστήριξε ο ίδιος- fake. Το γεγονός κατήγγειλε ο Προεδρος της «Ελληνικης Λύσης», Κυριακος Βελόπουλος που ήταν παρών στη διακομματική, μαζί με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας του κομματος, Παύλο Σαράκη. Και οι δυο υπογράμμισαν, πως έχουν υποεκπροσωπηθεί στους σταθμούς και ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση