HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θερμό καλωσόρισμα στη Σητεία-Video-

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θερμό καλωσόρισμα στη Σητεία-Video-

Το απόγευμα η κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νωρίς το μεσημέρι έφτασε στην Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας από τη Σητεία τη διήμερη περιοδεία του.

Ο κ. Μητσοτάκης στη 1 περίπου το μεσημέρι έφτασε στη Σητεία όπου τον περίμεναν οι φίλοι του Κόμματος. Κρατώντας ψηλά τις σημαίες της Ελλάδος και της ΝΔ οι φίλοι της ΝΔ υπδοέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μαντινάδες ενώ τον κέρασαν και παραδοσιακά εδέσματα.

Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

«Δεν συμβιβάζομαι, φίλες και φίλοι, με το ίδιο εκλογικό ποσοστό που πήραμε. Θέλω να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στο καφέ «Θάλασσα» του ξενοδοχείου «Ίτανος».

«Προσέξτε όμως, εδώ -και θέλω αυτό να το τονίσω- εγκυμονεί ένας κίνδυνος. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Ο κίνδυνος της αριθμητικής του εκλογικού νόμου. Η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η «νάρκη» την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει. Θα την απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου» είπε.

Στη συνέχεια αναχώρησε για τον Μακρύ Γιαλό όπου έκανε μία μικρή στάση για να χαιρετήσει τους κατοίκους. Αμέσως μετά είχε συνάντηση με τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου στο καφέ «Αστέρια».

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να έχει αρκετούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Κρήτης κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στο νησί καθώς όπως τόνισε ήθελε να τους ευχαριστήσει προσωπικά για το γεγονός ότι η Κρήτη βάφτηκε «μπλε» κάτι που ήταν προσωπικό του στοίχημα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε όσους τον υποδέχθηκαν στο Λασίθι για την ανάγκη μίας σταθερής και αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ ώστε να γίνει πράξη ο σχεδιασμός του για την επόμενη τετραετία.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύουν βουλευτές του Κόμματος της Κρήτης, μεταξύ αυτών ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μητσοτάκης από Ιεράπετρα: Είναι σημαντικό να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη και πριν από λίγο μίλησε σε κατοίκους της Ιεράπετρας, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

«Θα σας εξηγήσω με απλά λόγια γιατί είναι σημαντικό να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Για τον απλούστατο λόγο ότι την επόμενη μέρα η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Και αυτή η σταθερή κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση με μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς σήμερα ο οποίος νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας να είχε μια κυβέρνηση που να είχαμε 151, 152, 153 βουλευτές.

»Θέλουμε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες ήδη σας έχουμε μιλήσει. Και ξαφνικά τώρα, βλέπω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ανακάλυψαν νέο τροπάριο: «να μην είναι», λέει, «παντοδύναμος ο Μητσοτάκης». Τους απαντώ: παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Και αν αυτός μας εμπιστευθεί στην κάλπη, τότε θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση.

»Όλοι αυτοί, τα ακούω αυτά από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη να τα λέει, αλλά όταν το ΠΑΣΟΚ -θέλω να θυμίσω- κέρδισε τρεις εκλογές με πάνω από 40%, δεν θυμάμαι τότε κάποιος να έλεγε ότι δεν είναι παντοδύναμο το ΠΑΣΟΚ, επειδή ο ελληνικός λαός του έδωσε αυτή την ισχυρή πλειοψηφία. Εμείς, λοιπόν, θα διεκδικήσουμε στην κάλπη του Ιουνίου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί η χώρα χρειάζεται μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Ηράκλειο η κεντρική του ομιλία

Στις 7.30 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μιλήσει στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Οι συμβολισμοί της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη

Πίσω από τη διήμερη περιοδεία του Μητσοτάκη κρύβονται και συμβολισμοί. Πρώτον, ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να «τιμήσει» στο μέγιστο τις περιοχές, όπου η κεντροδεξιά παράταξη πέτυχε εκλογικές ανατροπές – εξού και στο πλάνο των γαλάζιων περιοδειών περιλαμβάνονται όλες οι περιφέρειες που άλλαξαν «χρώμα» στον εκλογικό χάρτη το βράδυ της 21ης Μαΐου .

Δεύτερον, ο Μητσοτάκης επιδιώκει να δώσει περαιτέρω… ορμή στο λεγόμενο «ρεύμα του νικητή», προσδοκώντας την προσέλευση περισσότερων ψηφοφόρων – πολιτών που δεν στήριξαν ΝΔ στην πρόσφατη αναμέτρηση.

Τρίτον, ο ίδιος θέλει να απευθύνει εμφατικά το μήνυμα ότι «στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα δώσουν εκ νέου σκληρές μάχες ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Τέταρτον, η περιοδεία αναμένεται να έχει και έντονο το προσωπικό στοιχείο. Στο Θέρισο Χανίων, στους πρόποδες των Λευκών Όρεων, όπου ο Μητσοτάκης αναμένεται να ολοκληρώσει την περιοδεία του αύριο, είχε βρεθεί ο ίδιος το 2018 εκκινώντας τότε μια οικολογική δράση – πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη».

Το αυριανό πρόγραμμα

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Πέραμα Μυλοποτάμου και στη συνέχεια στις Βρύσες Αποκορώνου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της περιοδείας του την Τετάρτη:

– 09:45 Πέραμα Ρεθύμνου (πλατεία Δημαρχείου).

– 11:15 πλατεία Βρυσών Αποκορώνου.

– 12:15 Πλατανιάς.

– 13:00 Καστέλι Κισσάμου (πλατεία Τζανακάκη).

– 18:45 Θέρισο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση