HomeΚΡΗΤΗΣενάριο «Drink pairing: Κρητική Τσικουδιά και Λικέρ σε συνδυασμό με την Τοπική Γαστρονομία»

Σενάριο «Drink pairing: Κρητική Τσικουδιά και Λικέρ σε συνδυασμό με την Τοπική Γαστρονομία»

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Drink Pairing, μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει το παραδοσιακό κρητικό απόσταγμα, την τσικουδιά, με προσεκτικά επιλεγμένα λικέρ και φαγητό, είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Με το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, σεμινάριο που διοργανώνουν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν μια βαθύτερη γνώση  και κατανόηση της κρητικής γαστρονομίας και κουλτούρας και θ΄ ανακαλύψουν τρόπους ανάδειξης των γεύσεων των τοπικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του συνδυασμού ποτών, αλλά και σε παραγωγούς κρασιού και αποσταγμάτων για δική τους κατανάλωση, οινολόγους, οινοποιούς, αποσταγματοποιούς, ιδιοκτήτες  και εργαζομένους σε αποσταγματοποιεία, καταστήματα και ξενοδοχεία που πωλούν αλκοολούχα ποτά, επισκέπτες της Κρήτης που θέλουν να γνωρίσουν τη γαστρονομία σε συνδυασμό με τα κρητικά ποτά, σεφ, μπάρμαν.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τις κατηγορίες αλκοολούχων ποτών με πρόσθετες γεύσεις και παλαίωση, καθώς και για τις μεθόδους κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων του συνδυασμού ποτών, των κοκτέιλ, της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Επίσης, θ΄ αποκτήσουν γνώσεις για την ιστορία και την παραγωγή της κρητικής τσικουδιάς, ενός από τα πιο δημοφιλή αποστάγματα στην Ελλάδα, και θα μάθουν πώς να την σερβίρουν με τον  κατάλληλο τρόπο για ν΄ αναδείξουν τη γεύση της.

Το σεμινάριο καλύπτει και την προσαρμογή του καταλόγου σε χώρους εστίασης, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης προώθησης ή πώλησης του προϊόντος.

Το Drink Pairing περιλαμβάνει τη γευστική δοκιμή τσικουδιάς Κρήτης και έξι (6) διαφορετικών γεύσεων λικέρ, σε συνδυασμό με εκλεκτές γεύσεις της Κρητικής Γαστρονομίας.

  1. Τσικουδιά Κρήτης – Καπρικό από τον Γαλατά με Σαλάτα Ντομάτας
  2. Τσικουδιά με γεύση Μύρτιλο – Λουκάνικο Ξυδάτο Μπρουσκέτα με Γαλένι
  3. Τσικουδιά με γεύση Σοκολάτα – Ωριμασμένος Χοιρινός Λαιμός με Γραβιέρα και Μέλι
  4. Τσικουδιά με γεύση Μέντα – Φιλέτο Κοτόπουλο με Σαλάτα από Άγρια Χόρτα Κρήτης
  5. Τσικουδιά με γεύση Καρπούζι – Καπνιστή Μπριζόλα με Καπνιστό Τυρί
  6. Τσικουδιά με γεύση Καραμέλα – Απάκι Μπρουσκέτα με Ανθότυρο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Κόστος συμμετοχής: 50€

Ομάδες ατόμων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Τεχνικές Σχολές για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ευέλικτη και η ώρα / ημέρα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Εισηγητές:

  1. Ο Γιώργος Νικηφόρος απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα, αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.
  2. Ο Νικόλαος Κριτσωτάκης είναι Bakery Chef. Ασκεί την τέχνη του αρτοποιού εδώ και 23 χρόνια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος παραγωγής στις εταιρίες Τσατσάκης, Επιούσιος, Μαγαράκης και Δαμιανάκης, ενώ διετέλεσε τεχνικός Αρτοποιίας στις εταιρίες πρώτων υλών Bacaldrin, Ledra και Olympic Foods για όλη την Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται ώς RnD Manager στις εταιρείες Βενέτη (Αθήνα), Εστία (Θεσσαλονίκη), και είναι υπεύθυνος Αρτοποιίας στο ξενοδοχείο Kapsaliana village hotel με απόλυτα παραδοσιακή αρτοποίηση. Τέλος διεκπεραιώνει σεμινάρια Αρτοποιίας σε πρόγραμμα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Πληροφορίες: Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ  Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302730,  [email protected] από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση