HomeΕΚΛΟΓΕΣΣΥΡΙΖΑ: Πρεμιέρα για τη νέα εκλογική επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Πρεμιέρα για τη νέα εκλογική επιτροπή

Συνεδριάζει το μεσημέρι στο Αιγάλεω

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα αρχή με την «ομάδα κρούσης» που ανακοίνωσε επιθυμεί να κάνει από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα για φρέσκο αέρα στο κόμμα με νέα πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από επιστημονική επάρκεια, κυβερνητική αποτελεσματικότητα και «γείωση» με την κοινωνία.

Το τελευταίο αποδείχτηκε και το πιο σημαντικό μετά το σοκ της πρώτης κάλπης που έδειξε ότι τα «μηνύματα» δεν έφταναν στην Κουμουνδούρου.

Η νέα εκλογική επιτροπή που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο στο Αιγάλεω, κάνει πράξη όπως έλεγαν στην Κουμουνδούρου τη δέσμευση του Προέδρου για «αλλαγή εν κινήσει» που έχει ως στόχο έναν πιο σαφή προεκλογικό λόγο, συνοχή στον τρόπο που απευθύνεται στους ψηφοφόρους και πλήρη τεκμηρίωση των προγραμματικών του θέσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς έλαβε το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, αλλά το ενστερνίστηκε πλήρως και ανασυντάσσεται ταχύτατα.

Η νέα εκλογική επιτροπή έχει ως στόχο να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει στους πολίτες που απομακρύνθηκαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Αλλαγές από τον Τσίπρα στον δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες

Αυτό που θέλει η Κουμουνδούρου είναι με τη νέα task force να θέσει την πολιτική ατζέντα στην προεκλογική περίοδο, «φέρνοντας στο προσκήνιο τις προκλήσεις και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία δίνοντας τεκμηριωμένες προγραμματικές απαντήσεις απέναντι στις «μεταρρυθμίσεις», σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πολλά από τα πρόσωπα που μετέχουν στην Επιτροπή έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι και τα πιο κατάλληλα για την προβολή και την επεξήγηση του στους πολίτες.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα που θα μετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα αναλάβει τον αγώνα σε κάθε περιφέρεια.

Εκεί αναμένεται να τοποθετηθεί το «βαρύ πυροβολικό» του ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο προβεβλημένα στελέχη που θα αναλάβουν και την ευθύνη για τις περιφέρειες που θα χρεωθούν ξεχωριστά στον καθένα.

Αυτό που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι όλοι ανεξαιρέτως, ειδικά τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη να οργώσουν την Ελλάδα και να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις του κόμματος αντί να είναι στα τηλεοπτικά παράθυρα και να κάνουν αναλύσεις και πολλές φορές δηλώσεις που στοιχίζουν ακριβά.

Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που θα δίνει «φύλλο πορείας» στα στελέχη που θα επιλέξει για τα κανάλια και τα ραδιόφωνα ώστε ο λόγος να είναι ενιαίος και να λείψουν τα «παρατράγουδα» της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας ενώ συνεχίζονται οι επαφές με επικοινωνιολόγους προκειμένου να επιλεγεί εκείνος που θα εγκατασταθεί στην Κουμουνδούρου και θα αναλάβει μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την νέα προεκλογική εκστρατεία, την καμπάνια και τις δημοσκοπήσεις. Ήδη έχουν λάβει τις εκτιμήσεις και τις παρατηρήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από αρκετούς επαγγελματίες του χώρου όπως του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκου Μαραντζίδη, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στον «εκλεκτό» τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση